SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 28-08-2022 14:41

Aile Bağları Bu Proje İle Güçleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aile içi ilişkilerin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla kırsal bölgelerde yaşayan ebeveynler ve çocuklarına yönelik Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Güçlü bir toplumun temeli ailedir. Biz de yaptığımız her projede aile bağlarının güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Aile Bağları Bu Proje İle Güçleniyor

Her alanda Samsun'u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunun SADEM’in (Aile Danışma ve Eğitim Merkezi) başlattığı Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi ile Büyükşehir Belediyesi kırsal bölgelerde yaşayan ebeveynler ve çocuklarına yönelik aile içi ilişkilerin güçlendirilmesini hedefliyor. Projeye Okul Öncesi Öğretmeni Kübra Açmak ve üniversite öğrencisi gönüllüler de destek veriyor.

İlki Çakırlar Mahallesi Köy Konağı’nda, ikincisi Akalan Mahallesi Köy Konağı’nda gerçekleşen ve yoğun ilgi gören anne-çocuk atölyeleri projesinde annelere; güvenli bağlanma nedir? Aşamaları nelerdir? Bağlanmayı güçlendiren oyun türleri nedir ve oyun oynayan anne baba olmak konularında sunumlar yapılırken, çocuklara da Psikolog Asena Begüm Zengin ve Okul Öncesi Öğretmeni Kübra Açmak tarafından duygu ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriliyor. 

Sunumun ardından anneler ve çocuklarının bir arada olduğu etkinlikler yapılıyor. Günün sonunda çocuklara kitap, oyuncak ve atıştırmalıkların bulunduğu paketler hediye ediliyor. Çalışmaların gerçekleştirileceği mahalleler için özel olarak tasarlanan el baskı afişleri etkinliği yapılıyor ve etkinlik sonunda baskı Köy Konağı’nda hatıra olarak bırakılıyor.

GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN TEMELİ AİLEDİR

Aile meselesinin hayati bir konu olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ”Biz, bugün güçlü bir millet, güçlü bir toplum isek sağlıklı bireylerimizin varlığındandır. Güçlü bir toplumun temeli ailedir. Ailelerimizin güçlü bir şekilde toplumdaki varlığını sürdürmesi gerekiyor. Biz de yaptığımız her projede aile bağlarının güçlendirilmesini hedefliyoruz. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız da bu amaçla Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi başlattı. Proje kapsamında ekiplerimiz köy köy dolaşarak oralarda yaşayan hanım kardeşlerimiz çeşitli konularda sunumlar yapıyor” dedi.

AdminAdmin