İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 30-08-2022 15:20

Büyük Zaferin 100. Yılında Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü vesilesiyle Çarşamba Belediye Meydanı’na bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Büyük Zaferin 100. Yılında Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu

Çelenklerin sunumunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Askerlik Şube Başkanı Atğm. Ömer Faruk Işık, “30 Ağustos, önce müthiş bir milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde dünyanın en büyük orduları karşısında hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer milletimizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyenlerin yıllarca yaptıkları planların hüsrana uğradığı zaferdir. Bu zafer tarihte benzeri olmayan eşsiz bir zaferdir. Bu zafer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tüm dünyaya Türk’ün gücünü, birlik ve beraberliğini gösterdiği bir zaferdir. Ben yüce Türk ordusunun bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve huzuru için can vermiş aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Çelenk sunma programına Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanvekili Ümit Kavraz, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Naci Kaya, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, askeri erken, emniyet mensupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin