Başkan Doğan’dan Engelliler Haftası Mesajı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

SAMSUN HABER - 10-05-2024 17:03

Başkan Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Birleşm Milletler, 10-16 Mayıs tarihlerini "Engelliler Haftası" olarak kabul etmiştir. Tüm dünyada engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmeyi, onların penceresinden bakarak toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan önemli bir haftayı kutlamaktayız.

Güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede tüm vatandaşların imkan ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağdaş bir kamu yönetiminin ve sosyal devletin temel görevlerindendir. Bu kapsamda Devletimiz tarafından, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli tüm yasal düzenlemeler yapılmakta, uygulamalar hayata geçirilmektedir.

Biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizdeki engelli bireylerimizin her alandaki talep ve ihtiyaçlarını hızla karşılamak için çalışmalarımızı hassasiyetle yürütmekteyiz. Engelli bireylerimiz için özel projeler ve uygulamalar yapmakta yeni projeler planlamaktayız.

Kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmak için gayret göstermek toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu düşüncelerle toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerimiz ile ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında daha da artmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam dilerim.
 

Günün Diğer Haberleri