“Milli Mücadelenin Şehri Samsun’umuzda 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacağız”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Doğan mesajında, “Milli Mücadelenin şehri Samsun’umuzda tüm hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER - 18-05-2024 15:19

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Türk milletinin Kurtuluş Mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs 1919, zafere giden yolda ülkemiz ve milletimiz adına atılan en önemli adımdır. Atatürk'ün önderliğindeki Milli Mücadele ruhu, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği destansı mücadeleyi hatırlatmaktadır. Bu mücadelede Türk milleti, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için topyekûn bir mücadeleye girişerek destansı kahramanlıklar sergilemiştir.”

Gençlerin ülkenin geleceğini şekillendiren önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlayan Milli Mücadelede gençlerimiz büyük bir azim ve kararlılıkla yer aldılar ve bu mücadelede önemli roller üstlendiler. Bugün de aynı ruh ve enerjiyle ülkemizin dört bir yanında geleceğe umutla bakıyor, onu şekillendirme yolunda önemli adımlar atıyorlar. Onların vizyonu, yetenekleri ve çalışkanlığı ülkemizin daha ileriye taşınmasında her daim kilit bir rol oynayacak. Biz gençlerimizi hem bugünümüz hem de kıymetli yarınlarımız olarak görüyoruz. Gençlerimizle birlikte yan yana bir ahenk içerisinde şehrimiz için ülkemiz için çalışmaya, yol yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Samsun’da coşkuyla kutlanacak

Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı Samsun’da 19 Mayıs’ın büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacağını da belirten SBB Başkanı Doğanı, “19 Mayıs’ın şehri Samsun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda birbirinden renkli etkinlik ve gösterilere ev sahipliği yapacak. Çelenk Sunma Töreni, Samsun İlkadım Gran Fondo Bisiklet Yarışları, Sahil Güvenlik Helikopter Gösterileri, Solo Türk, Türk Yıldızları ve Hür Jet Uçak Gösterileri, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Gösterisi, Kolluk Birimleri ve Kamu Kurumlarına Ait Gemi ve Botlar ile Balıkçı ve Yelkenli Teknelerin Denizden Tören Geçişi, Milli Savunma Bakanlığı Mehretan Birliği Gösterisi,1919 Metre Bayrak Yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Konseri, Devlet Tiyatroları Ateş Oyunu Gösterimi gibi etkinliklerle 19 Mayıs büyük bir çoşku ve heyecanla kutlanacak. Tüm hemşehrilerimizi 19 Mayıs heyecanını paylaşmaya davet ediyorum. Bu vesileyle tüm genç kardeşlerimin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Günün Diğer Haberleri