SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 28-05-2023 14:39

30 Kadın Üreticiye Bin 500 Kaz Palazı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yöresel Tat Tirit İçin Kaz Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında 3 ilçede 30 kadın üreticiye bin 500 kaz palazı dağıtıldı.

30 Kadın Üreticiye Bin 500 Kaz Palazı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Havza, Kavak ve Ladik ilçelerinde hayata geçirdiği ‘Yöresel Tat Tirit İçin Kaz Yetiştiriciliği’ projesi ile çiftçiler destekleniyor. Doğu Karedeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DOKAP) destek verdiği proje kapsamında 3 ilçedeki 30 kadın üreticiye bin 500 kaz palazı düzenlenen programla verildi. Proje ile Kavak, Havza ve Ladik ilçelerinde çiftçilerin ek kazanç elde etmeleri ve buna bağlı refah düzeylerinin artırılması planlanıyor. Projede ayrıca sektöre yeni üreticiler kazandırmak, tiritten geçimini temin eden işletmelere materyal oluşturmak, yöresel tatlardan olan kaz tiridi geleneğinin devam etmesine katkıda bulunmak da hedefleniyor.

‘BU YÖRENİN SESİNİ TÜRKİYE’YE DUYURMAYA ÖNCÜLÜK ETMEK İSTEDİK’

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr Ali Korkmaz, “3 ilçede toplam 30 kadın üreticiye her birine 50’şer adet olmak üzere toplam 1500 adet kaz palazı dağıttık. Proje bütçesi 455 bin 220 TL. DOKAP’a da destekleri için teşekkür ediyoruz. Kaz yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve kadın üreticilerimizi bu işe dahil etmek adına bu projeyi hayata geçirdik. Üreticilerimize hayırlı olsun diyoruz. Kadın üreticilerimizden bu projeyi sahiplenmelerini, başarılı olmalarını istiyoruz. Belki burada kaz yetiştiricileri birliğini kurarak bu yörenin sesini tüm Türkiye’ye duyurmayı ve bu çalışmanın buna öncülük etmiş olmasını temenni ediyorum”  dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Üreticilerden Ebru Şahin Kaya “Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederim. Kadınları desteklemesi çok güzel. Heyecanlıyım. Başarılı olup bana destek veren herkesi gururlandırmak istiyorum” diye konuştu.  

Nesrin Gençal isimli üretici ise “Çok memnun kaldık. Çiftçiyi desteklemek gerekiyor ki üretim yapabilelim kendi imkanlarımızla yapsak yapamazdık. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz destekleri için” şeklinde konuştu.
 

AdminAdmin