İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 06-01-2023 17:29

"Burda Altın Mı Ariler Dölüm?"

Çarşamba Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) işbirliği ile Çarşamba ilçesinde tüm altyapı tamamen yenileniyor.

2020 yılında Sungurlu Mahallesi Sungurlu Caddesi’nde başlayan alt ve üstyapı çalışmaları neticesinde Sungurlu Caddesi yeni bir kimliğe bürünürken, devamında Gazi Bulvarı’ndan başlatılarak ilçenin Batıyakası ve Doğuyakası’nda devam edecek olan alt ve üst yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Çarşamba Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) işbirliği ile başlatılan çalışmalar Sungurlu Caddesi’nden sonra Gazi Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Zübeyde Hanım Meydanı ve İstasyon Caddesi ile devam ederken bu adreslerde başlayan çalışmaların tamamlanmasından sonra Yunus Emre Caddesi ve Değirmenbaşı Caddesi’nde devam ederek tamamlanmasının ardından ilçenin Doğuyakası’nda bulunan Cemil Şensoy Caddesi(Terme Caddesi)’nde sürdürülerek Doğuyaka’da devam ettirilmesi bekleniyor.

Bu çalışmalar neticesinde 2000’li yıllarda 20 bin olan Çarşamba nüfusunun 2022 yılında 143 bin kişiye ulaşması neticesinde Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, büyüyen nüfus karşısında altyapıya yatırım yaparak ilenin geleceğine neşter vurdu.

YAĞMUR SUYU VE KANALİZASYON HATTI AYRILIYOR

Çarşamba Belediyesi ve SASKİ işbirliği ile başlatılan proje neticesinde Çarşamba ilçesi genelinde başlatılan altyapı çalışmaları 120 milyon liralık bir yatırıma sahip olurken toplam 93 bin 225 metre hat döşenmesi bekleniyor.

YEŞİLIRMAK’A KANALİZASYON AKMAYACAK

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Bafracalı Mahallesi’ne kurulan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde de ilçenin ortasından geçen Yeşilırmak Nehri’ne de atık su akmaması planlanıyor.

“BURDA ALTIN MI ARİLER DÖLÜM?”

Yapılan çalışmaları izleyen yaşlı bir vatandaşın kazılan ve yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarını izlerken “Burda altın mı ariler dölüm?” cümlesi ise tebessüme neden oldu.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin