Advert

8 Saat Süren Çalışma Mucize Getirdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri Elbistan’da 4 katlı bir binanın enkazında 8 saat süren çalışmanın sonucunda aynı aileden 3 kişiyi depremden 70 saat sonra kurtardı.

SAĞLIK - 09-02-2023 17:00

8 Saat Süren Çalışma Mucize Getirdi
Advert

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in koordinasyonuyla bölgeye hızla ulaşan itfaiye ekipleri enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için canla başla çalışıyor. 3 itfaiye aracı ve 25 personelle afet bölgesinde bulunan ekipler, çöken binaların moloz yığınları arasında mahsur kalan vatandaşları sağ olarak kurtarabilmek için inançla ve hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler bugün saat 02.00 itibariyle Elbistan Kümbet Mahallesi’nde aynı aileden 3 kişiyi 8 saat süren çalışmanın ardından enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı. 50 yaşındaki İbrahim Ali, 22 yaşındaki Ahmet Ali ve 15 Yaşındaki Muhammet Ali isimli vatandaşlar 70 saatin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekiplerin sabırla ve umutla yaptığı çalışma sonucunda 3 kişi 4 katlı binanın zemin katından çıkarılarak yeniden hayata tutundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri deprem bölgesine ulaştıkları andan bu yana ikisi bebek, biri 10 diğeri 11 yaşında iki çocuk olmak üzere toplam 14 kişiyi enkaz altından kurtarmayı başardı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çarşamba’da Adım Yarışması Ödül Töreni

Çarşamba’da Adım Yarışması Ödül Töreni

05-03-2024 - SAĞLIK

Çarşamba’da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Çarşamba’da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü

04-03-2024 - SAĞLIK

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet