Advert

Başkan Bala: “Esnafta ÖTV Sevinci”

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada “Uzun zamandır araçlarımızı yenilemek için ÖTV indirimini bekliyorduk. Bununla ilgili çok girişimimiz oldu. Bilindiği Üzere Ülkemizde dolaşımda olan Kara taşıtları içerisinde Ticari kullanıma mahsus araç sayısı azımsanmayacak sayıdadır” dedi.

İLÇE HABER - 25-04-2023 14:26

Başkan Bala: “Esnafta ÖTV Sevinci”

Başkan Bala açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle Ulaştırma sektöründe çalışan bu araçların bağlı olduğu kanun veya yönetmelikle belli bir yaş haddi koyulmuş durumdadır. Dolayısıyla her yıl bu araçların büyük bir bölümü atıl duruma düşmektedir” diye konuştu. 

ÖTV oranları %1-%45 arasında

Başkan Bala “Ticari araçların cins ve motor hacimlerine göre ÖTV rakamlarının belirlendiği bu ÖTV rakamları üzerinden Sıfır araç alımı yapılırken normal satış fiyatlarına ilave edilerek son kullanıcı olan esnaflarımıza satılmaktadır.

Ticari araçlar İstihdama katkı sağlar

Sektöre her giren bir ticari aracın aslında ekonomiye ilave bir yatırım olduğu, istihdama yeni bir iş gücü olarak değerlendirilmesi gerektiğini her platformda hükümet yetkililerine ilettik.  Daha Önce 2016 yıllarında Taksi taşımacılığında Yapılan ÖTV indirimi ile Ülkemizde kullanılan taksilerimizin %95 ‘i yenilenmişti. Bu sektörümüzü hem konforlu hem de güvenli bir hale getirdiği gerçeğini ortaya çıkarmaktadır.

Sıfır Araç Bayileri Derhal Denetlenmeli

ÖTV indiriminin ardından ne yazık ki araç bayileri ellerinde sıfır araç olmadığı gerekçesiyle esnafımızı geri çevirmeye başladılar, 6-9 ay arasında ancak araç gelir ya da ücretini ödersin araç geldiğinde farkını verirsin gibi durumlar ile karşı karşıya gelmekteyiz. Bu konuda hükümete çağrımızdır “Sıfır araç bayilerinin Stok simsarları ile çalışmalarını engellemeleri Yurt içinde üretilmiş ya da yurt dışından ülkemize giren her bir sıfır aracın son kullanıcısına kadar ivedilikle takip edilmesi süreci şeffaf bir şekilde yürümesine vesile olacaktır.”

Esnaf Adına Teşekkür Ediyoruz

Başkan Bala “ÖTV’nin kaldırılması aşamasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, sunduğumuz dosyamızı bizzat Cumhurbaşkanımıza ileterek her zaman yanımızda olmuş ve olmuş ve olmaya devam eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Beyefendiye, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a Samsun Esnaf Odalar Birliği Başkanımız Eyüp Güler’e, bürokratlarımıza ve STK temsilcilerimize gayretleri ve uğraşları için Esnafımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Kul, Mesaiye Vatandaşları Dinleyerek Başlıyor

Başkan Kul, Mesaiye Vatandaşları Dinleyerek Başlıyor

25-04-2024 - İLÇE HABER

Bafra’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

Bafra’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

25-04-2024 - İLÇE HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet