Advert

Başkan Bala’dan Sürücülere “Kış Lastiği” Uyarısı

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, bölgemizde kendini iyiden iyiye hissettiren kış mevsimi ile birlikte sürücüleri ‘Kış Lastiği’ takmaları konusunda uyardı. Bala, "Tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ticari anlamda yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari araçlar 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır, unutmayınız" dedi.

İLÇE HABER - 28-11-2022 18:29

Başkan Bala’dan Sürücülere “Kış Lastiği” Uyarısı

‘Bilindiği üzere yönetmelik ile yürürlüğe girmiş olan ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik kış lastiği uygulaması bu yılda ilimiz genelinde tüm ticari araçları kapsamaktadır’ şeklinde açıklamasına başlayan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Ülkemizde tescil edilmiş olsun ya da olmasın şehirler arası karayolların da seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve tüm ticari araçlar 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre;

-Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçlar tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması;

-Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması zorunludur" şeklinde konuştu.

UYGULAMA SADECE TİCARİ ARAÇLARA YÖNELİK

Başkan Bala, "Belirtilmesi gerekir ki bu uygulama sadece ticari araçlara yöneliktir. Yani hususi olarak tescili yapılmış ruhsat kaydında hususi geçen araçlar bu kapsamda bulunmamaktadır. Ancak hususi araçları olup kış lastiği taktırmak isteyenlerinde aslında can ve mal güvenlikleri için kış lastiği takmaları menfaatlerinedir.

Uygulama 1 Aralık-01 Nisan tarihleri arasını kapsamaktadır. İdari müeyyide 2022 yılı için 1.152 TL" ifadelerini kullanarak sürücüleri hem kaza hem de maddi sıkıntılara uğramaması için tedbirlerini zamanında almaları yönünde uyardı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Kul, Mesaiye Vatandaşları Dinleyerek Başlıyor

Başkan Kul, Mesaiye Vatandaşları Dinleyerek Başlıyor

25-04-2024 - İLÇE HABER

Bafra’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

Bafra’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

25-04-2024 - İLÇE HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet