BAŞKAN KUL PAZARYERİ TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kamuoyunda spekülasyonlara neden olan eski pazar yeri projesi ve AFAD ödeneği hakkında Belediye Meclisi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Kurumların resmi yazışmalarını ve gerçek rakamları kamuoyuyla paylaşan Başkan Kul, "Pazar yerini her ne şartta olursa olsun yapacağız. Tüm hemşehrilerimi algı yönetenlere değil, resmi belgelere itibar etmeye davet ediyorum" dedi.

İLÇE HABER - 07-05-2026 10:51

BAŞKAN KUL PAZARYERİ TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

İHALE SÜRECİ ÖNCEKİ DÖNEMİN İDARİ TERCİHİDİR

Pazar yeri ihalesinin geçmiş dönemde neden sonuçlandırılamadığına dair teknik detayları paylaşan Başkan Kul, "İhale neden iptal edildi? Önceki dönem belediye idaresinin yetkisi ve uhdesinde gerçekleştirilen ihalede, muhammen bedel 40 küsur milyon TL olarak belirlenmişken, gelen teklif 61 milyon TL olmuştur. Tamamen önceki dönem yönetiminin tasarrufuyla, bu ihale o dönem iptal edilmiştir. Bu sürecin neden bu şekilde yönetildiği veya neden iptal edildiği bizim değil, o dönemin idari tercihidir" dedi.

AFAD YAZISI NETTİR: ÖDENEK AMACINA UYGUN KORUNUYOR

Kamuoyunda ödeneğin farklı yerlere harcandığı yönündeki iddialara AFAD’dan gelen resmi yazı ile cevap veren Kul, "Önceki dönem Belediye Başkanımız Ali Kılıç tarafından AFAD’dan alınan 23 milyon liralık ödenek hakkında kurumlarımızın resmi yazısı nettir: 'Bu ödenek ancak ve ancak afet sonucu yıkılan yerinde kullanılabilir.' Bu kaynağın başka bir projeye aktarılması veya farklı bir amaçla kullanılması hukuken mümkün değildir. Para yerinde durmaktadır ve devletimizin belirlediği şartlar dahilinde koruma altındadır" diye konuştu.

"TERME’NİN ÇIKARLARI İÇİN KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ"

Pazar yerinin inşası için Samsun Büyükşehir Belediyesi ile temasların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Şenol Kul, "Şu an Büyükşehir Belediyemiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız Terme’ye en doğru bütçe ve planlama ile modern bir pazar yeri kazandırmaktır. Bu kaynağın ilçemize kazandırılması noktasında emek veren önceki dönem Belediye Başkanımız Sn. Ali Kılıç’a teşekkür ediyorum. Halkımız müsterih olsun; pazar yerimizi her ne şartta olursa olsun tamamlayıp hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“AK PARTİ ÇARŞAMBA İLÇE TEŞKİLATI OLARAK SAHADAYIZ”

“AK PARTİ ÇARŞAMBA İLÇE TEŞKİLATI OLARAK SAHADAYIZ”

08-05-2026 - İLÇE HABER

YATIRIMIN LİDERİ TERME BELEDİYESİ’NDEN DEV ADIM

YATIRIMIN LİDERİ TERME BELEDİYESİ’NDEN DEV ADIM

08-05-2026 - İLÇE HABER

Samsun Son Dakika Samsun Haber Mobil Sohbet