Advert

“Biz Bu Seçimi Kazanacağız”

İyi Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Hüseyin Köz, haber sitemize verdiği özel röportajında “Halkımızdan gördüğümüz ilgi bizim bu seçimi kazanacağımızı işaret ediyor” diye konuştu.

SİYASET - 12-03-2024 14:09

“Biz Bu Seçimi Kazanacağız”

İyi Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Hüseyin Köz, “Kamuoyunun da bildiği üzere seçime en son başlayan adaylardan birisi benim. 20 Şubat’ta evraklarımızı teslim ederek adaylığımızı açıklamamızın akabinde ilk toplantımızda Çarşamba mahalle muhtarlarımız ile kahvaltı programında bir araya geldik. İlçemizin Doğuyaka ve Batıyakası’nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik ve beklediğimizin çok ötesinde bir ilgi ile karşılaştık. Ziyaretlerimizde şunu gördüm; Çarşamba’nın iyi idare edilmediğini vatandaşlarımızda kabul ediyor. Vatandaşlarımız alternatif bir yönetim, alternatif bir aday arıyordu. Her gittiğimiz bölgede, mahallede beklenenin çok ötesinde bir teveccüh var. İyi bir ekiple yola çıktık ve güzel bir Çarşamba vadediyoruz. 21. yüzyılda Çarşamba’da artık yolları, suları konuşmamamız gerekiyor. Yol sorununun, su konusunun, otopark sorununun aşılması gerekiyor. Su konusu demişken suyu çok pahalı kullanıyoruz. Allah’ın izniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi’ni beraber idare edeceğiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız İmren Nilay Tüfekçi bu konuda kendisini yetiştirmiş ve iddialı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kendisini de bu yönde takdir ediyorum. Dediğim gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi’ni beraber idare ettiğimiz de yüksek ücretle su kullanımı konusuna da müdahale edeceğiz” şeklinde konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIK ÇALIŞMALARI

Tarımsal alanda da konuşma gerçekleştiren İyi Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Köz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çarşamba’nın tarımına bakacak olursak hala ilkel metotlarla tarım yapılıyor. Aday olmamın en büyük nedenlerinden bir tanesi de; ziraat mühendisi, çevre mühendisi, mimar, veteriner; 50’nin üzerinde yurt dışında ihtisas yapmış genç ve dinamik kardeşlerimiz Samsun ve Çarşamba ile ilgili bir çalışma yapmışlar. Çarşamba tarımını nasıl güçlendirebiliriz, Çarşamba’da besiciliği yüksek köylerde nasıl güçlendirebiliriz diye bir çalışma yapmışlar ve bu çalışmalarını bize gösterip anlattılar. Netice itibari ile Çarşamba Belediyesi kedisinden köpeğine, küçükbaşından büyükbaşına bakımlarını ücretsiz gerçekleştirecek bir birim oluşturacağız. Ziraat mühendislerimiz yüksek kesimlerdeki köylerimizi, ova kısmındaki köylerimizi ayrı inceleyecekler ve tarımsal anlamda yapılabilecekleri gerçekleştireceğiz. Hollanda’da çalışma yapmışlar. Baktığınız zaman Hollanda’nın Konya ilimiz kadar bir yüzölçümü var. Hollanda’nın tarımsal anlamda yıllık 100 milyar dolardan fazla girdisi var. Bunu biz neden başaramayalım?”

BİTKİSEL GÜBRE

Kimyasal gübre kullanımının toprağı her geçen sene öldürdüğünü ve verimi düşürdüğünü de dile getiren İyi Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Hüseyin Köz, “Batı ülkelerinde, gelişmiş ülkelerde tarımda kimyasal gübre kullanımından uzaklaşılıyor. Kimyasal gübreler; toprağı öldürüyor ve her geçen sene verimi azaltıyor. Bir de yeni haşereler çıkıyor. Bunun için de bitkisel gübre üretimi ve kullanımına yönelik çalışmalarımız var. Netice itibari ile göç vermeyen bir Çarşamba vadediyoruz. Çarşamba’nın kararlı bir irade ve yönetime ihtiyacı var. Halkımızdan gördüğümüz ilgi bizim bu seçimi kazanacağımızı işaret ediyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi’nin Ziyaretleri Sürüyor

Saadet Partisi’nin Ziyaretleri Sürüyor

18-04-2024 - SİYASET

Büyük Birlik Partisi’nden Seçim Değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi’nden Seçim Değerlendirmesi

18-04-2024 - SİYASET

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet