Advert

“Borcu En Az Olan Belediyelerden Biriyiz”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin borç yükü en düşük olan belediyelerden biri olduklarını belirterek, “Şuan toplam bütçemizin yarısından daha az borcumuz var. Yaptığımız yatırımlara rağmen, Türkiye’de borç yükü en düşük olan belediyelerden biriyiz” dedi. Alınan araçlarla ilgili de konuşan Başkan Demir, “Siz bu şehre hiçbir şeyi yakıştırmıyorsunuz. Burası Türkiye’de en fazla bakanın geldiği yüksek düzeyli toplantıların yapıldığı bir il. Dışardan gelenlere araç veremiyorduk. Şimdi böyle bir imkan vardı araç noktasında, bunu kullandık” dedi.  

SAMSUN HABER - 14-01-2023 17:43

“Borcu En Az Olan Belediyelerden Biriyiz”

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı kapanış toplantısı, bugün Başkan Mustafa Demir başkanlığında yapıldı. 40 maddenin görüşüldüğü toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 3.5 yılda artan yatırımlara rağmen azalan borç yüküne dikkat çekerek, “Samsun yerel yönetimler açısından tarihi bir dönem yaşıyor. Biz belediyeyi bütçesinin 3 katı büyüklüğünde bir borçla teslim aldık. Şuan toplam bütçemizin yarısından daha az borcumuz var. Türkiye’de borç yükü en düşük olan belediyelerden biriyiz. Neye rağmen? Önceki dönemden kalan 80 milyon Euro raylı sistem borcuna rağmen, SASKİ’ nin arıtmayla ilgili 40 milyon Euro borcuna rağmen” ifadelerini kullandı.

“ALINAN ARAÇLAR BELEDİYENİN İHTİYACIYDI”

Samsun Büyükşehir Belediyesi için alınan araçlarla ilgili de değerlendirme yapan Başkan Demir şunları söyledi:



“Biz 30 küsur araç aldık. Nasıl? Belediye şirketlerinin karından ödenmek üzere. Siz nereden bileceksiniz belediye şirketleri kar ederde oradan araç alınır. Sizin belediyelerde böyle bir gündeminiz yok ki. Siz mevcut borcu ödeyemeyip, kurda kuşa festival alanına kadar hacizle kaptırmış bir belediyesiniz. Bundan ne anlarsınız ki. Ama bu belediye bunu da başardı. Bu aracı kendime değil belediyeye aldım. Benden sonra başkan olacak kişiye aldım. Siz bizi başarısız buluyorsunuz ya seçime girip kazanırsanız sizin başkanınız kullanır bu arabayı. Buraya kadar düştünüz mü?  Ben 25 yıldır bu ülkeye kılı kırk yararak hizmet etme gayretinde olmuş bir insanım. Tabi siz bu şehre hiçbir şeyi yakıştırmıyorsunuz. Burası Türkiye’de en fazla bakanın geldiği yüksek düzeyli toplantıların yapıldığı bir il. Dışardan gelenlere araç veremiyorduk. Şimdi böyle bir imkan vardı araç noktasında, bunu kullandık.”  

“BU ŞEHRE ESER KAZANDIRMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

2023 yılında kullanılacak ve oy çokluğu ile kabul edilen kredi talebiyle ilgili de konuşan Başkan Demir, “Biz çok ciddi projeleri yürütüyoruz. 2023 yılında da ihale edeceğimiz çok ciddi projeler var. Anakent İş Merkezinin yerine yapılacak otopark, belediyenin yanına yapılacak otopark, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin oraya yapılacak Aile Yaşam Merkezi, Makro AVM’ye yapılacak Kültür Sitesi. Bunlarla ilgili yetki istiyoruz. Bu kredi yetkisini tez elden bu projeleri bitirmek için istiyoruz. Biz bu şehre eser kazandırma gayreti içindeyiz. Yetki vermezseniz ne olur, bu projeler bitemez” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den Kahverengi Kokarca Mücadelesine Destek

Büyükşehir’den Kahverengi Kokarca Mücadelesine Destek

18-04-2024 - SAMSUN HABER

Samsun İtfaiyesi Teknolojik Dönüşümle Daha Da Güçlendi

Samsun İtfaiyesi Teknolojik Dönüşümle Daha Da Güçlendi

16-04-2024 - SAMSUN HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet