Advert

“Bütçe Açığı Milletin Cebinden Çıkacak!”

Saadet Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu, 2024 bütçesi ve ülke ekonomisi ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. Bütçenin 2 trilyon 652 milyar açık verdiğini belirten Yusufoğlu, bu açığın çeşitli vergi ve zamlarla millettin cebinden çıkacağını söyledi.

EKONOMİ - 28-12-2023 20:02

“Bütçe Açığı Milletin Cebinden Çıkacak!”

Açlık, yokluk ve sefalet katlanarak devam edecek

Halktan çeşitli yollarla, çeşitli isimler adı altında toplanan tüm vergilerin bütçeyi meydana getirdiğini belirten Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Ekonomi ve Sosyal İşler Başkanı Necati Yusufoğlu, ‘‘Bütçe ilk etapta 2 trilyon 652 milyar lira açık vermektedir. Bu şu anlama gelir, yeni yılda bütçe açığını gene fakirden, fukaradan, yoksuldan, çiden, memurdan, emekliden, dul ve yetimden çeşitli vergi ve zamlarla alınacak demektir. Yani 2024 yılı tüm kesimlere yapılacak ücret ve maaş zamları bu vesile ile katlanarak geri alınacaktır. Yani açlık, yokluk ve sefalet katlanarak devam edecektir’’ dedi.

Ülke borç batağına sürüklendi

Enflasyonun daha da artarak, can yakacağını dile getiren Yusufoğlu, yoksulun daha da yoksullaşacağını, fakirin daha da fakirleşeceğini kaydetti. Yusufoğlu, bu bütçenin tahmini bir bütçe olduğunu ve iktidarın 20 yıldır hiçbir tahminin tutmadığını belirtti. Toplanan vergilerin yüzde 65’inin dolaylı vergiler olup, fakirleştirilmiş halktan topladığına dikkati çeken Yusufoğlu, ‘‘1 Trilyon 275.5 milyar lirası KDV’den, 2 Trilyon 497.7 milyar lirası ÖTV’den, 1 Trilyon 403.9 milyar lirası da diğer vergilerin tahsilatlarından oluşmaktadır. Yani toplanan tüm vergilerin yüzde 60’ından fazlası fakir, fukaradan; geçinemeyen halktan toplandığı görülmektedir. Şimdi burada sormak lazımdır ki, vergide adalet var mıdır? Maliye Bakanı hala biz emekliyi enflasyonun altında ezdirmedik diye bağırırken, AKP sıralarından alkışlar koptu. Ey AKP Hükümeti!  Bir defa da asgari ücret yerine azami ücret yani refah ücreti deyiverseniz olmaz mı? 2002 yılından beri sattığınız peşkeş çektiğiniz aş ve iş kapıları olan fabrika ve tesislerden de 70 milyar dolar para aldınız. O günden bu güne kadar bir fabrika, iş ve aş kapısı yapılmadığı gibi ülke tarım ve sanayisini de bitirerek çiftçimizin belini ithalat sopasıyla kırdınız. Böylece dış ticaret açığı da patlatılmış oldu. Ülke borç batağına sürüklendi, şimdi de faiz ödemelerimiz ana borcumuzdan daha fazla bir hale getirilmiş oldu’’ ifadelerini kullandı.

20 bin aile sosyal yardıma muhtaç

Ülkemizde 20 bin ailenin sosyal yardımlara muhtaç edildiğinin altını çizen Yusufoğlu, ‘‘Adil sosyal bir hukuk devleti diye lanse edilen bir ülkede; halkının bir kısmı açlık mücadelesi vermez, gelir dağılımında adaletsizlik olmaz, hak, hukuk, adalet gözetilir ve kimseye haksızlık yapılmaz, kamu kaynaklarını tüm vatandaşlarının çıkarları için sarf eder, vatandaşlarının refahı önceliklidir. Sağlıkta, eğitimde, düşünce özgürlüğünde ve diğer konularda eşit ve serbestçe hareket edebilirler. Ülkemizde bu saydıklarımızın hangileri var veya yok bunun takdiri aziz milletimizindir’’ şeklinde konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den Silajlık Mısır Desteği

Büyükşehir’den Silajlık Mısır Desteği

26-04-2024 - EKONOMİ

Milletvekili Karaman’dan Bütçe Tepkisi

Milletvekili Karaman’dan Bütçe Tepkisi

26-12-2023 - EKONOMİ

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet