Advert

Çarşamba’da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Çarşamba ilçesinde 4 Mart Dünya Obezite Günü vesilesiyle farkındalık yaratmak için yürüyüş gerçekleştirildi.

SAĞLIK - 04-03-2024 14:10

Çarşamba’da Obeziteye Karşı Farkındalık Yürüyüşü

Çarşamba ilçesi Adapark mevkiinde Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından organize edilen yürüyüşe Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammet Faruk Akyüz, Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap Samut Bülbül, protokol üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Günümüzde obezite gerçekten artan bir hastalık olarak önümüze çıkıyor. Bende sabahları yürüyüş yapıyorum. İnsan yürüyüş yapınca bile vücudundaki değerlerinin iyiye gittiğini hissediyor. Sağlıklı beslenerek, spor yaparak tüm vatandaşlarımızın obezite ile mücadele etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Obezite ile ilgili bilgiler veren Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap Samut Bülbül ise şunları dile getirdi:

“Obezite, modern hayatın insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen en büyük sağlık problemlerinden birisi haline gelmiştir. Sıklığı giderek artmakta ve yalnızca yetişkin bireyleri değil çocuklarımızı da etkilemektedir. Bizde bugün obeziteye dikkat çekebilmek ve obeziteyle mücadelede fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak amacıyla ‘sağlık yürüyüşü’ düzenledik. Bu yürüyüşle birlikte, obezitenin sadece kozmetik bir problem olmadığının ve başta şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve bazı kanserlerle yakın ilişkisi nedeniyle hayatı tehdit eden ciddi bir sağlık sorunu olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyoruz.

Ülkemizde her 3 yetişkinden 1’i obez, 1’i ise fazla kilolu grubunda yer almaktadır. Yaşam tarzımızdaki ve beslenme alışkanlıklarımızdaki değişimlerle birlikte obezitenin toplum içerisinde görülme oranı da maalesef artmaktadır. Bu nedenle bu toplumsal sağlık sorunu ile mücadele elzem bir hale gelmiştir. Bu yürüyüş vesilesiyle obezite ile mücadelede sağlıklı beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin oynadığı rolün önemini sizlere aktarma gayesi taşıyoruz. Kalori alımının azaltılması, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile obezite ile aramıza mesafe koyabileceğimizi tekrar hatırlatıyoruz.”

Haber: Yaşar KARAMAN

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den 25 Bin Noktada Vektörle Mücadele

Büyükşehir’den 25 Bin Noktada Vektörle Mücadele

21-04-2024 - SAĞLIK

Çarşamba’da Adım Yarışması Ödül Töreni

Çarşamba’da Adım Yarışması Ödül Töreni

05-03-2024 - SAĞLIK

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet