Advert

“CHP Demokrasinin Kalesi, Türkiye’nin Sigortasıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kurulduğu günden bu yana demokrasinin kalesi ve Türkiye’nin sigortası olduğunu vurgulayan CHP’li Neslihan Hancıoğlu “partimizin 99. Kuruluş yıldönümünü onurla ve tarifsiz bir gururla kutluyoruz” dedi.

SİYASET - 08-09-2022 14:56

“CHP Demokrasinin Kalesi, Türkiye’nin Sigortasıdır”
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun ebedi lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözünü hatırlatan Hancıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP’yi tarih sahnesine çıkaran süreç, 1919 yılının 19 Mayıs’ında Samsun’umuzdan başlayan Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ile örtüşen bir süreçtir. Bu büyük uyanış hareketi, işgal ordularının 9 Eylül 1922’de vatan topraklarından tamamen kovulmasıyla zaferle sonuçlanmış ve bu tarihten tam bir yıl sonra da CHP kurulmuştur. İşte bu nedenledir ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin felsefesi, ilkeleri ve siyaseti, milletimizin bağımsızlık tutkusuyla mayalanmış, vatan sevgisiyle yoğrulmuş, Milli Mücadele cephelerinde şekillenmiştir.

99 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi’ni, kriz koşulları ve kurtuluş umudu var etmiştir.

Ve bugüne geldiğimizde, kriz şartları, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeninden tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Millet iradesini devre dışı bırakan ucube sisteminin yarattığı büyük yönetim krizi, faturası milletimize ödetilmek istenen ağır ekonomik buhran, yolsuzluk ve çürümüşlük batağına saplanmış bir siyasi mekanizma karşısında Türkiye, yeninden bir çıkış yolu aramaktadır.

Milletimiz müsterih olsun; Cumhuriyet Halk Partisi, bütün kadrolarıyla Atatürk ilke ve devrimlerine büyük bir bağlılıkla, milletimize şu sözü vermektedir:

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında inşa edeceğimiz iktidarımızda, egemenliği kayıtsız şartsız yeninden milletimize devredecek olan güçlendirilmiş parlamenter sistem ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.

Devletimizi ve kurumlarını, talancı, vurguncu, rantçı ve rüşvetçi haramzadelerden, halkımız da onların yarattığı ağır ekonomik buhrandan kurtaracağız.

Ülkemizi; laik, demokratik, sosyal ve adil bir hukuk devleti kimliğiyle, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracağız.

Bu düşüncelerle, demokrasinin kalesi, Türkiye’nin sigortası, gözbebeğimiz partimizin kuruluş yıldönümünü onurla ve tarifsiz bir gururla kutluyor; kurucu Genel Başkanımız, ulusumuzun ebedi yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, 99 yıllık tarih boyunca iradesini ve emeğini partimiz bünyesinde ülkemize ve milletimize hizmet için vakfeden herkese sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Salıpazarı’na Sanayi Sitesi Müjdesi

Salıpazarı’na Sanayi Sitesi Müjdesi

27-03-2024 - SİYASET

Çarşamba'da Ender Gür'den Gövde Gösterisi

Çarşamba'da Ender Gür'den Gövde Gösterisi

27-03-2024 - SİYASET

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet