Advert

Çocuklara Özel Empati Etkinliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi tarafından engelli vatandaşlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklara yönelik olarak empati etkinliği düzenlendi.

SAMSUN HABER - 22-01-2024 14:51

Çocuklara Özel Empati Etkinliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar aralıksız devam ederken bir yandan da toplumda bu konu ile ilgili farkındalık oluşturulması için çeşitli programlar düzenleniyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi tarafından ‘Empati etkinlikleri’ kapsamında çocuklara öğrencilerine yönelik olarak bir program düzenlendi. Afacan Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, engelli bireyleri anlaması için; gözleri kapalı şekilde resim yaptı. Beyaz baston ile yürüyüp, konuşmadan işaret dili kendilerini anlatmaya çalıştı.

‘ÇOCUKLARIMIZA FARKINDALIK OLUŞTURDUK’

Engelli Hizmetleri Birimi’nde görevli Çocuk Gelişim Uzmanı Simge Kalender, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi olarak anaokulundaki çocuklarımıza engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak adına etkinlikler yaptık. Öncelikle engellilerle ilgili kısa animasyon filmi izlettik. Daha sonra bir parkur oluşturup gözlerini bağladık ve bir arkadaşları eşliğinde bu engelleri aşarak parkuru bitirmelerini sağladık. Daha sonra gözlerini bağlayarak resim yaptırdık.

Etkinliklerimizin amacı; çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren engelli birini gördüklerinde garip karşılamamaları ve onlara saygı duymaları için bir farkındalık kazandırmak” diye konuştu.

Afacan Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurum Müdürü Gamze Muzaça ise düzenlenen etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek “Çocuklarımız için harika bir etkinlik oldu. Engelli insanların neler yaşamış olduğunu bugün burada göstermiş olduk. Çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bilim Samsun’da 23 Nisan’a Özel Etkinlik

Bilim Samsun’da 23 Nisan’a Özel Etkinlik

24-04-2024 - SAMSUN HABER

Çocuk Meclisi 23 Nisan’a Özel Toplandı

Çocuk Meclisi 23 Nisan’a Özel Toplandı

24-04-2024 - SAMSUN HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet