Advert

"Erdoğan'ın 3. Defa Adaylığı Soru İşaretidir!"

İyi Parti Genel İdare Kurulu(GİK) Üyesi Ömer Süslü, "Anayasamıza göre bir kişi en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Sayın Erdoğan ilk olarak 2014, ikinci olarak da 2018 yılında Cumhurbaşkanı seçildi. 2023 Genel Seçimlerine giderken kafaları karıştıran en önemli husus da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. defa adaylığına dair oluşan soru işaretidir" dedi.

SİYASET - 29-03-2023 11:19

Advert

Konu ile alakalı olarak basın açıklaması yapan Süslü, şunları dile getirdi:

"Türkiye'nin gelecek yüzyılının tekrar Cumhuriyet değerleriyle inşa edileceği sürecin ilk basamağı olan 2023 Genel Seçimlerine artık sayılı günler kaldı. 

Hukuksuzlukta istikrarını kaybetmeyen Ak Parti hükümeti, iktidarı süresince minareyi çalıp kılıfına uydurma maharetini de her fırsatta ortaya koydu. 

2023 Genel Seçimlerine giderken kafaları karıştıran en önemli husus da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. defa adaylığına dair oluşan soru işaretidir. 

Anayasamıza göre bir kişi en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Sayın Erdoğan ilk olarak 2014, ikinci olarak da 2018 yılında Cumhurbaşkanı seçildi. 2017 yılında gerçekleşen referandumda Parlamenter Sistem rafa kaldırılarak ucube Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçilse de Cumhurbaşkanlığı makamı sabittir. Fark olarak sadece Cumhurbaşkanının yetkileri arttırılmış ve partili olma imkanı sunulmuştur. Dolayısıyla bu durum sayın Erdoğan'ın iki defa Cumhurbaşkanı seçildiği gerçeğini hukuken ortadan kaldırmamaktadır. 

İYİ Parti olarak Genel Sekreterimiz Av. Uğur Poyraz tarafından YSK'ya konuya dair kapsamlı bir itirazda bulunduk. Biz Millet İttifakı'nın kazanacağı seçimlere giderken ve seçim sürecinde hiçbir şaibenin oluşmasına fırsat vermemek adına da mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu durum siyasi bir mevzu olmadığı gibi tarumar edilen adalet mekanizmasının da işlevselliğinin hangi durumda olduğunu ortaya koyacaktır. 

Namusu ve şerefi üzerine yemin ederek göreve başlayan ve görevini sürdüren YSK üyelerinin Anayasa'ya olan bağlılıklarını hep birlikte görmüş olacağız. Biz Anayasa'da ve kanunlarda yer aldığı şekilde sayın Erdoğan'ın geçici aday listesinde yer almayacağını düşünüyoruz. Valizlerini toplayan Ak Parti hükümetinin ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin vedasının da büyük bir hukuk skandalıyla olmamasını temenni ediyoruz."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
“Samsun Kararını Verdi, Cumhur İttifakı Diyor”

“Samsun Kararını Verdi, Cumhur İttifakı Diyor”

28-03-2024 - SİYASET

“31 Mart’ta Biz Kazanacağız”

“31 Mart’ta Biz Kazanacağız”

28-03-2024 - SİYASET

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet