Advert

İdam Fermanı Gibi Devir Protokolü!

Çarşamba Şeker Fabrikası lojmanlarının, arazisiyle birlikte TOKİ’ye devredildiğini açıklayan CHP’li Hancıoğlu “bu adım, iktidarın Çarşamba Şeker Fabrikası’nı artık tamamen gözden çıkardığının bir kanıtıdır ve şimdi fabrikanın varlıkları yine bu iktidar tarafından yağmalanmaktadır” dedi.

SİYASET - 12-10-2022 17:35

İdam Fermanı Gibi Devir Protokolü!
Advert

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Meclis Genel Kurulu’nda, iktidarın Çarşamba Şeker Fabrikası’nı adım adım yağmaladığını söyledi. 11 yıldır üretim dışı olan fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için yapılması gereken revizyon yatırımlarının kasıtlı bir biçimde engellendiğine işaret eden Hancıoğlu son olarak Eylül ayı sonunda imzalanan bir protokolle fabrika lojmanlarının TOKİ’ye devredildiğini açıkladı.

Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“Bu iktidar, 2011 yılından bu yana seçim bölgem Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Şeker Fabrikası’nı çürümeye terk etmiştir. Pancar üreticimiz, çalışanlar ve Çarşamba halkı 11 yıldır ‘fabrika yeniden çalışacak’ yalanıyla aldatılmıştır.

Ve bugün öğreniyoruz ki fabrikanın 15 bloktan oluşan toplam 90 lojmanı, 64 bin 500 metrekarelik arazisiyle birlikte TOKİ’ye devredilmiş…

‘Yeniden açılacak’ denilen fabrikanın lojmanlarına çöktünüz! Fabrikanın üretimde kullanılacak makine ve ekipmanlarını el altından başka fabrikalara göndermeye başladınız! İşçileri, terfi ve tayin sınavlarında kapsam dışı bıraktınız! Kadrosu Çarşamba’ya çıkan mühendisleri başka fabrikalara gönderiyorsunuz! Kısacası, Çarşamba Şeker Fabrikası’nı yok ediyor, varlıklarını yağmalıyorsunuz. Bunun hesabını vereceksiniz!”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çarşamba'yı Uçuracak Projeler

Çarşamba'yı Uçuracak Projeler

28-03-2024 - SİYASET

Salıpazarı’na Sanayi Sitesi Müjdesi

Salıpazarı’na Sanayi Sitesi Müjdesi

27-03-2024 - SİYASET

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet