Advert

Karadeniz’in İlk Trap-Skeet Atış Poligonu Açıldı

Çarşamba Belediyesince, ilçeye kazandırılan Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu, düzenlenen “Açılış Şampiyonası-Cumhuriyet Kupası”  ile atış tutkunu sporseverlerin hizmetine sunuldu.

SPOR - 30-10-2022 19:28

Karadeniz’in İlk Trap-Skeet Atış Poligonu Açıldı

Çarşamba Belediyesi tarafından Çarşamba’ya kazandırılan Karadeniz’in ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu olma özelliğini taşıyan poligon, 30 Ekim Pazar günü, farklı illerden gelen 40 sporcunun yarıştığı müsabaka ile açıldı. Poligonun Açılış Töreni’ne; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu, geçmiş dönem Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sporcu Yetiştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ufuk Arman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Poligon hem ilçeye hem de bölgeye hitap ediyor ve büyük müsabakalara ev sahipliği yapacak seviyede yapıldı.

Büyük Erkekler, Gençler ve Takımlar olmak üzere 3 kategoride düzenlenen Açılış Şampiyonası’nda kazanlara ödülleri takdim edildi.

Karadeniz’de ilk

43 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanarak ilçeye kazandırılan Karadeniz Bölgesi’nin  ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu’nun Çarşamba için büyük değer olduğunu ifade eden Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mız sporun her dalında kendini kanıtlamaya, sporcularımız ilçemize büyük başarılarla dönmeye devam etmekte. Biz de Çarşamba Belediyesi olarak sporun her dalında sporcularımızı desteklemeye, ilçemize yeni spor yatırımları kazandırmaya devam ediyoruz. Çarşamba, atıcılık sporuna meraklı bir ilçe. Poligonumuz sayesinde hemşehrilerimiz ve sporcularımız, daha güvenli ve profesyonel bir ortamda atış çalışmalarını yapabilecekler. Poligonumuzun açılışını güzel bir müsabakaya ev sahipliği yaparak gerçekleştirmiş olduk. Farklı illerden birçok sporcuyu Çarşamba’mızda ağırladık. İnşallah bundan sonrasında da ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapmayı istiyoruz. Atış Poligonumuz, Karadeniz’de ilk olması hasebiyle bizler için çok önemli. İnşallah daha birçok ilkleri, ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Doğan, “Karadeniz Bölgesi’nde olmayan bir poligonu sadece Çarşamba’mızın değil, bölgenin hizmetine sunduk. Türkiye Atıcılık Federasyonu’nun hizmetine sunmuş olduk. Başkanımız da teşrif ettiler. Onların da çok büyük emekleri oldu. Federasyonumuz da en baştan bize çok büyük destek ve cesaret verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz hep destekçimiz oldu. Bu sporu yapan çok başarılı kardeşlerimiz var.  Başka illere giderek oradan getirdikleri kupalarla bizleri temsil ediyorlardı.  Bu sporda kendini geliştirmek, yetişmek isteyen arkadaşlarımız var. Antrenörlerimiz de var. Onlarla beraber burada kurslar açarak yeni sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugün burada, birinci kuşakta bu sporu yapmış, üçüncü kuşakla torunuyla beraber buraya gelmiş, sporu izleyen, sporu seven sporcularımızı da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çarşamba olarak farklı işlerle adımızı duyurmaya devam ettireceğiz. Bir taraftan olimpik standartlarda Türkiye’nin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru’muzda da çalışmalar devam ediyor. Bu da bölgede olmayan bir tesisti. Tesisimizi, Çarşamba’ya kazandırıyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm camiamıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Karadeniz’in yapısına uygun bir spor”

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu, “Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a çok teşekkür ediyorum, hakikaten beklediğimden çok çok daha müthiş bir tesis burası. Karadeniz'in biliyorsunuz, yapısına da uygun bir spor. Ulusal yarışmalarda, uluslararası yarışmalarda Çarşamba’dan bundan sonra çok sporcu çıkacağına inanıyorum. Ülkemizde birçok tesisimiz var bizim ama bu kadar güzelini ilk defa gördüm. O yüzden çok mutluyum. Bütün camiam adına Sayın Başkanımıza teşekkür ederim. Geldiğimde de önce sporcularla konuştum, sporcularımızın mutluluğu son derece önemli. Herkes burayı çok sevdi. Bu da bizi özellikle çok çok daha fazla mutlu etti. Biz büyük bir aileyiz. 4 bin 500 tane sporcumuz var, 250 tane antrenörümüz var, 300'e yakın hakemimiz var. İnşallah tabana bunu yayacağız. Ve başarılı sonuçların kazanılacağı; hem Çarşamba hem çevre iller Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Trabzon, Giresun hepsinin toplanacağı bir yer olacak” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çarşambalı Sporcu Türkiye’yi Tayland’da Temsil Edecek

Çarşambalı Sporcu Türkiye’yi Tayland’da Temsil Edecek

24-04-2024 - SPOR

Terme’de Kano Sporu Çalışmaları Başladı

Terme’de Kano Sporu Çalışmaları Başladı

24-04-2024 - SPOR

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet