Advert

Kültür ve Sanat Kurslarına Yoğun İlgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, düzenlenen kurs ve etkinliklerle kentin kültürel ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Konservatuvarda düzenlenen çocuk ve yetişkin tiyatro ile çocuk ve genç koro kursları ilgi görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kültür ve sanat alanında yapılan her çalışmayı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirterek özellikle çocuk ve gençlerin kültür-sanat kurslarına ilgi göstermelerini çok önemsediklerini söyledi.

SAMSUN HABER - 02-01-2024 15:21

Kültür ve Sanat Kurslarına Yoğun İlgi

Samsun'a dev bütçeli yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel ve sosyal yaşamına ışık tutmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana kendi yeteneğinin peşinden giden binlerce çocuğun, gencin ve yetişkinin hayatına dokunan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda, düzenlenen kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor. Kültür- sanat kurslarına her yaş grubundan toplam 373 öğrenci katılıyor.

En çok ilgi gören kursların başında ise tiyatro ve koro kursları geliyor. Yetişkin tiyatroda 25, çocuk tiyatroda 70, çocuk koro grubunda 25, genç koro grubunda ise 15 öğrenci eğitim alıyor.

‘ÖZGÜVENLERİ GELİŞİYOR’

Çocuk Tiyatro Kursu Eğitmeni Seda Gül, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz verilen eğitimlere çocukların çok yoğun bir ilgi gösterdiklerini belirterek “6 -13 yaş grubunda öğrencilerimiz eğitim alıyor. 70 öğrencimize drama eğitimi veriyoruz. Hep birlikte tiyatro eseri ortaya çıkaracağız. Bu kurs çocuklarımızın özgüvenini geliştiriyor, sosyal ilişkilerini güçlendiriyor, dışarıya çıktıkları zaman biriyle iletişim kurmalarını güçlü hale getiriyor. Çünkü burada tanımadığı kişilerle birlikteler ve bir grup olup bir şeyler yapmayı öğreniyorlar” diye konuştu.

MART AYINDA GÖSTERİLER BAŞLAYACAK

Yetişkin Tiyatro Kursu Eğitmeni Erdem Sarıoğlu ise kursların ücretsiz olarak verilmesinin talebin artmasına etki ettiğini söyleyerek “Gerek tiyatronun çocuk bölümü gerek yetişkin bölümü olsun derslerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz de bu yoğun çalışmaların sonucunda Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gösterilerimiz, konserlerimiz ve sunumlarımız olacak. Biz tiyatro ile insanımızın sosyal yaşamında birkaç adım daha öne çıkmasını sağlıyoruz. Kendini rahatlıkla ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da çok verimli sonuçlar aldık” şeklinde konuştu.

‘ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin büyük alt ve üstyapı yatırımlarını hayata geçirdiklerini bir yandan da kültür ve sanat alanında önemli faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Kültür ve sanat alanında yaptığımız her çalışmada attığımız her adımda büyük bir hassasiyet içerisindeyiz. Bu alanlarda yapılan her çalışmanın özellikle gelecek kuşaklarımız olan çocuklarımız ve gençlerimiz için ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Onların bu kurslara ilgi göstermesini çok önemsiyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bizim çok önem verdiğimiz bir birimimiz. Burada kentimizin kültür ve sosyal hayatına katkı verecek eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Her yaş grubundan öğrencimiz burada eğitim alıyor. Tecrübeli eğitmenlerimiz ile kurs programlarımız yoğun bir ilgi ile devam ediyor” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bilim Samsun’da 23 Nisan’a Özel Etkinlik

Bilim Samsun’da 23 Nisan’a Özel Etkinlik

24-04-2024 - SAMSUN HABER

Çocuk Meclisi 23 Nisan’a Özel Toplandı

Çocuk Meclisi 23 Nisan’a Özel Toplandı

24-04-2024 - SAMSUN HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet