Advert

“Samsun’un Yeni İmar Alanlarına İhtiyacı Var”

Yeni imar alanları ile şehrin sahil bandına sıkışmaktan kurtarılması gerektiğini söyleyen Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, “Samsun’un derinliği maalesef 3-5 kilometreyi geçmiyor. Altyapı ve yeni imar alanlarıyla Samsun’un derinlik kazanması bu şehrin önceliği olmalıdır” dedi.

SAMSUN HABER - 28-01-2024 15:42

“Samsun’un Yeni İmar Alanlarına İhtiyacı Var”

 SİMDER tarafından gerçekleştirilen Cumartesi Sohbetleri Kahvaltı Programı’nın bu haftaki konuğu Çarşamba Belediye Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan ile AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse oldu.

 AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek’in de yer aldığı programda,  dernek üyeleri ve partinin il yönetim kurulu üyesi misafirlerle yapılan kahvaltı sonrası konuşan SİMDER Başkanı Yunus Güney, Samsun'un genel ihtiyaçları ve yapı sektörünü ilgilendiren sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde durdu.

 Güney, “Bugün şehir hakkındaki düşünce ve önerilerimizi burada iletme fırsatı bulduk. Şehirde alt yapı ve imar planlamasına ilkin yapılması gereken birçok iş var. Bir yanı Kutlukent diğer yanı Taflan’a uzanan yaklaşık 30 kilometre bir alana yayılmış bir Samsun var. Bu Samsun’un güneye derinlik kazanması gerekiyor. Şehrin güneyine doğru 3-5 kilometrelik bir bölgeden sonra altyapı çalışmalarında eksikler bulunuyor. Bizlerin yerel yönetimlerden beklentisi de budur. Bu alanlarda altyapı ve yeni imar alanlarına yönelik çalışmalar yapılmasının Samsun’un menfaatine olacağı, şehir sahil bandına sıkışmaktan kurtaracağı kanaatindeyiz” dedi.

 Daha sonra yerel seçimlere ilişkin konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, “Memlekete hizmette rekabet çok değerlidir. Bu konudaki yarış, yarışanlara da ülkeye de çok katkı sağlar. Keza Samsun’a hizmet noktasında da bu yarış ilimize çok katkı sağlayacaktır. Yerel seçimler şehirlerin ihtiyaçları açısından öne çıkıyor. Bu defa da 17 ilçemizde milletimize ilçelerimize ve Samsun’a hizmet için yarışacağız. Bu niyetle yarışacak olan diğer siyasi partilere ve onların adaylarına da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 “Şehri biraz şehirlilerden dinlemeyi arzu ederek bu süreci geçiriyoruz” diyen AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan ise şehrin gelişiminde işinin uzmanlarıyla ve halkın istekleriyle uyum içinde hareket edeceğini vurguladı. Konuşmasında, sağlık turizmi, yeni OSB alanlarının oluşturulması, turizm ve şehrin yapılanması gibi kritik alanlarda ortak akıl ve işbirliğinin önemine değinen Doğan, Samsun'un potansiyelini en üst seviyede değerlendirmek için çaba sarf edeceğini belirtti.

 Doğan ayrıca şehrin yapılanması ve altyapısının güçlendirilmesi konusunda SİMDER üyeleriyle kurulan Samsun Müteahhitleri Ortak Girişim Grubu İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. şirketi ile Büyükşehir Belediyesinin kuracağı bir şirket aracılığıyla birçok ortak projeyi hayata geçirebileceklerini belirterek bu alanda Samsun'un potansiyelini en iyi şekilde kullanarak şehre ekonomik ve sosyal katkılar sağlayacaklarını dile getirdi.

 Program SİMDER üyelerinin Halit Doğan’a sordukları sorularla karşılıklı soru-cevap bölümünü gerçekleştirdikten sonra toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bilim Samsun’da 23 Nisan’a Özel Etkinlik

Bilim Samsun’da 23 Nisan’a Özel Etkinlik

24-04-2024 - SAMSUN HABER

Çocuk Meclisi 23 Nisan’a Özel Toplandı

Çocuk Meclisi 23 Nisan’a Özel Toplandı

24-04-2024 - SAMSUN HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet