Advert

SAOB’dan Okçuluk Açıklaması

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği dönem koordinatörü ve Sözcüsü Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü, SAOB olarak Samsun’a dair her soruna duyarlı olduklarını belirterek Samsun’da Okçuluk sporu ile ilgili organizasyonların yapılamamasının da kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

SPOR - 25-12-2023 15:11

SAOB’dan Okçuluk Açıklaması

SAOB adına yapmış olduğu basın açıklamasında Öğütcü aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Samsun’da 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat oyunları için inşa edilmiş birçok spor tesisi bulunmaktadır. Bunların en önemlilerinden biride Okçuluk Spor tesisidir.

Tesis 98 metre uzunluk, 45 metre genişlik ve 840 oturma kapasitesi ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük tesisidir.

Samsun, Okçuluk sporu için uygun hava ve alan koşullan ile son derece verimli bir coğrafyaya sahip olmasının yani sıra olimpiyat yapmış bir şehir olarak üst düzey tesisleri ile bu şampiyonalara ev sahipliği yapacak kapasitededir.

Tesiste gerçekleşen her yarışmada yaklaşık 1000-1500 sporcu yarışmakta olup en az bir o kadar da sporcu yakını şehrimize gelmekte, konaklamakta ve alışveriş yapmaktadır. Böylece bu organizasyonlar hem Samsun ekonomisine büyük katkı sağlamakta hem de Samsun’daki okçuluk sporuna önemli bir değer katmaktadır.

Ancak 2023 yılının ilk iki ayında dört organizasyon gerçekleşmişken Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2023 yılı sonuna kadar yapılması planlanan tüm şampiyonaları başka illere taşımıştır. Ayrıca Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2024 yılı programında da Samsun’da bir kez dahi organizasyon yapılmayacağı görülmektedir.

Aldığımız duyumlara göre Türkiye Okçuluk Federasyonu ile Samsun Gençlik ve Spor il Müdürlüğü arasındaki koordinasyon sorununun organizasyonların yapılmasına engel teşkil ettiği anlaşılmaktadır.

Söz konusu tesislerde her ne sebeple olursa olsun organizasyonların yapılamaması sonucu Samsun zarar görmektedir.

Samsun kişisel çekişmelere malzeme yapılmamalıdır. Alınan bu olumsuz kararın bir an evvel düzeltilmesi ve organizasyonların tekrar Samsun’a gelmesi gerekmektedir.

Konu ilgililer tarafından yapılacak araştırma ve soruşturma ile derhal çözüme kavuşturulmalıdır.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çarşambalı Sporcu Türkiye’yi Tayland’da Temsil Edecek

Çarşambalı Sporcu Türkiye’yi Tayland’da Temsil Edecek

24-04-2024 - SPOR

Terme’de Kano Sporu Çalışmaları Başladı

Terme’de Kano Sporu Çalışmaları Başladı

24-04-2024 - SPOR

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet