“SİYASİ FESAT VE FİTNE ÇIKARMA AMAÇLIDIR!”

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı yerel bir gazetede ‘Başkan Dündar Borç Yükünü Azaltıyor’ şeklindeki haberin siyasi fesat ve fitne çıkarma amaçlı olduğunu söyledi.

İLÇE HABER - 18-10-2024 16:18

“SİYASİ FESAT VE FİTNE ÇIKARMA AMAÇLIDIR!”

Söz konusu haber ile alakalı olarak basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Sandıkcı şunları dile getirdi:

 “Çarşamba’da yayın yapan yerel bir gazetede dezenformasyon ve siyasi algı oluşturma amaçlı atılan manşet gerçekleri yansıtmamaktadır ve iyi niyetli değildir!

Öncelikle kamu ya da özel her türlü kurum ve kuruluşların ekonomik faaliyetlerinde öz kaynaklarla birlikte borç kalemi de bilançonun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu anlamda kamu hizmeti yapan belediyelerin de her dönem öz kaynaklarıyla birlikte, hizmet ve yatırım kapasitelerine ve gelirlerine göre borçlanması da söz konusudur ve son derece olağandır. Ancak borcun değerlendirilmesinde rakamsal nominal değeri değil yapılan hizmet ve yatırımlarla ve bilhassa belediye gelirlerine, bütçesine oranları değerlendirilir ve anlamlandırılır.

Buna göre mesele söz konusu Çarşamba Belediyesi ise geriye doğru dönemlerde borç rakamlarının bütçe, yatırım ve gelirlerine oranlarına bakmak icap eder. Bunu dikkate almadan ‘Başkan Dündar Borç Yükünü Azaltıyor’ şeklindeki kötü niyetli manşet bir maksada, önceki dönem yönetimine yönelik tamamıyla siyasi fesat ve fitne çıkarma amaçlıdır!

Bu beyhude gayretin gazete yönetimi tarafından mı yapıldığını, yoksa mevcut belediye yönetimi tarafından mı deforme edildiğini bilmemekteyiz.

Söz konusu gazete manşetinin maksatlı ve iyi niyetli olmadığını ifade ediyor değerlendirme ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Haber: Yaşar KARAMAN

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CANİK BELEDİYESİ'NE TÜBİTAK'TAN ÇİFTE DESTEK

CANİK BELEDİYESİ'NE TÜBİTAK'TAN ÇİFTE DESTEK

09-06-2026 - İLÇE HABER

BETON SANTRALİYLE HİZMET HIZ KAZANDI

BETON SANTRALİYLE HİZMET HIZ KAZANDI

09-06-2026 - İLÇE HABER

Samsun Son Dakika Samsun Haber Mobil Sohbet