Advert

Spora ve Centilmenliğe Yakışmadı

Çarşambaspor’un dün oynadığı Niksar Belediyespor karşılaşması ile alakalı değerlendirme yapan Çarşambaspor Başkanı Özkan Yıldırım, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın kendilerine hakaretleri ve maçta yaşananlar için ‘Spora ve centilmenliğe yakışmayan bir gündü. Yaşadıklarımız rezaletti’ dedi.

SPOR - 19-12-2022 17:09

Spora ve Centilmenliğe Yakışmadı

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 4. Grup’ta dün oynanan ve Niksar Belediyespor lehine verilen 3 penaltı ve Çarşambasporlu Nureddin ve Mert’e gösterilen kırmızı kartlardan yöneticilere kadar hak etmedikleri bir muamele ile karşılaştıklarını dile getiren Çarşambaspor Başkanı Özkan Yıldırım, “Dün Niksar’da ne futbol, ne centilmenlik ne de misafirperverlik göremedik. Biz futbol oynamaya, futbolun bir oyundan ibaret olduğunu savunmaya devam edeceğiz. Niksar’a ayak bastığımızdan itibaren bizleri tahrik eden bir anlayış vardı! Şehrin girişinde terörle mücadele kimlik kontrolü yaparak şehre aldı bizi. Ne ‘hoş geldin’ diyen bir yönetici ne de bir Niksarlı vardı. Sayın Belediye Başkanı’nın protokolde bir başkana yakışmayan tavırları bir de futbol maçında Niksar Emniyeti’nin sahanın içinde attığı mermiler bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Taraftarlarımıza atılan taşlar sonucu iki taraftarımız ve bir futbolcumuz yaralanmıştır.

Bugünün dünyasında sahanın içinde sadece Niksarlı oyuncular varken, kapılarda emniyet mensupları varken, sahanın içinde emniyet mensupları silah atılıyorsa söylenecek söz kalmamıştır.

Sayın Belediye Başkanı maç içerisinde protokol tribününde Niksar Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarına ‘Bunları dışarı atın’ diye emir vermesi de rezaletin boyutunu gösteriyordu” şeklinde konuştu.

BU BİR OYUN

Maçtan bir gün önce futbolun dostluk ve kardeşliği temsil ettiğini belirten yaptığı açıklamayı hatırlatan Başkan Yıldırım, “Biz futbola bundan önce dostluk ve kardeşlik olarak bakıyorduk, bundan sonra da bu görüşümüzde bir değişim olmayacak. Niksar taraftarlarının bize attığı taşlara inat, Belediye Başkanı’nın ukala tavırlarına rağmen biz misafirlerimize hoş geldiniz demeyi, tribünde yer göstermeyi ve misafirlerimize taş değil çiçek atmaya devam edeceğiz. Çarşambaspor olarak futbolun bir oyun olduğunu unutmuyoruz, ancak dün yaşananlardan sonra Niksar Belediye Başkanı Sayın Özdilek Özcan’ın, Niksar Belediyesporlu yöneticilerin, taraftarların, oyuncu ve teknik heyetin futbola bir oyun değil bir savaş gözüyle baktıklarını gördük. Futbolda savaşmak, mücadele etmek tabi ki var, tabi ki kazanmak için oynamak var. Ancak bunu saha içerisinde futbolcuların yapması gerekiyor. Tribündeki taraftarın ya da belediye başkanının misafir takım oyuncu, yönetici ya da taraftarlarına düşman gibi saldırması futbolun içinde yok. Niksar Belediye Başkanı, Niksar Belediyespor’un attığı golden sonra yedek kulübesinden bir kişinin bizim kulübemize dönerek sevinç hareketi üzerine ben tepki gösterince beni tribünden attırmak istiyor. Spor sahalarında görmek istemediğimiz her şeyi dün maalesef Niksar’da yaşadık” diyerek sözlerini sürdürdü.

MAÇIN HAKEMİ RESMEN KADERİMİZLE OYNADI

Karşılaşmanın hakemi Hakan Aktaş’ın verdiği 3 penaltı ve Çarşambasporlu iki oyuncuya gösterdiği kırmızı kartlarla alakalı da konuşan Çarşambaspor Başkanı Özkan Yıldırım, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Maçın hakemi Hakan Aktaş ve yardımcıları resmen bizim yenilmemiz için sahaya çıkmışlardı. Nureddin’in pozisyonunda ucuz bir penaltı ile Nureddin’e kırmızı kart gösteren hakem hem 1-0 geriye düşmemize hem de 10 kişi kalmamıza neden oldu. Ardından maçın hakemi oyunun kontrolünü kaybetti ve 42. dakikada Niksar Belediyespor adına bir penaltı daha vererek oyundan iyice düşmemize neden oldu. Hakem bununla da yetinmeyip 45+3. dakikada Niksar Belediyesporlu oyuncunun bizim oyuncumuza attığı yumruk sonrası o oyuncunun yanı sıra oyuncumuz Mert’e de kırmızı kart göstererek bizi katletmeye devam etti. İlk yarının bitmesine saniyeler kala hakem ikili mücadelede anlam veremediğimiz bir penaltı daha çaldı. Zaten skor 3-0 olunca 9 kişi kalan takımımız oyundan tamamen düştü. İkinci yarıda ise Çarşambasporumuzun oyuncusu Muhammet’in Niksar Belediyespor ceza sahasında yerde kalmasına maçın hakemi Hakan Aktaş ‘devam’ kararı verdi. Bizim aleyhimize çok basit penaltılar çalan hakem o pozisyonda düdüğünü ağzına bile getiremedi. Dün Niksar’da futbol adına yaşanabilecek tüm rezaletleri Çarşambaspor olarak biz yaşadık. İnşallah federasyonumuz bu maçla alakalı olarak gerekli yaptırımları yapar.”

Haber: Yaşar KARAMAN

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rafting Eğitim Kampları’na Büyükşehir Ev Sahipliği Yapıyor

Rafting Eğitim Kampları’na Büyükşehir Ev Sahipliği Yapıyor

19-04-2024 - SPOR

TSYD Samsun Şube'den Vali Tavlı'ya Ziyaret

TSYD Samsun Şube'den Vali Tavlı'ya Ziyaret

18-04-2024 - SPOR

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet