Advert

Terme'den Rusya'ya Çiçek İhracatı Masada!

AK Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, ilçede topyekün bir kalkınma dönemi başlayacağını ve her alanda şehri daha ileriye taşıyacaklarını söyledi. Halkın refah düzeyini arttıracak çok amaçlı projelerin hayata geçirileceğini de dile getiren Kul,'Sera OSB'nin devreye alınmasıyla birlikte Rusya'ya çiçek ihracatının gündemde olduğunu kaydetti.

İLÇE HABER - 21-03-2024 17:15

Terme'den Rusya'ya Çiçek İhracatı Masada!

Cumhur İttifakı'nın AK Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, seçim çalışmaları kapsamında sokak sokak gezerek evlere çat kapı ev ziyaretleri yaparken, Şuayip Mahallesi sakinleriyle de bir araya geldi. Kul, göreve rekor bir oyla gelmesiyle birlikte ilçede her alanda yeni ve sürdürülebilir kalkınma hamleleri başlatacaklarını söyledi.

TERME 3T 1S İLE  DAHA İLERİYE TAŞINACAK

Terme'nin yüksek potansiyelinin bugüne kadar kullanılamadığını ifade eden Şenol Kul, "Allah bize öyle bir hazine vermiş ki, bizim yapmamız gereken tek şey şifreyi çözüp hazineyi açmak" diyerek, kalkınmanın ana belirleyicisi olan ekonomiyi işaret ederek, bu konuda kararlı adımlar atılacağını söyledi. Kul, "Daha önce '3T' adını verdiğimiz kalkınma modeline '1S'yi de ekliyoruz. Böylece ilçemizin 'tarım', 'turizm', 'ticaret' ve 'sanayi' alanlarında gelişmesini sağlayacağız. Bu konuda ilkesel projeler hazırlıyoruz. Hedefimiz gerek istihdam gerekse kazanç bakımından gelir düzeyini artırmaktır" dedi. Göreve gelmeleri ile birlikte 1 Nisan'dan itibaren yeni dönem ile birlikte Terme'yi her alanda daha ileriye taşıyacak kalkınma hamlelerini başlatacaklarını söyleyen Kul, çok amaçlı projeleri hayata geçireceklerini, kaynakların verimli ve etkin kullanımına yönelik hedefler ve stratejiler geliştireceklerini, kamu-özel sektör yatırımlarını ilçeye çekmenin gayreti ve çabasında olacaklarına da dikkat çekti.

RUSYA’YA ÇİÇEK İHRACATI

Rusya'nın çiçek gibi canlı bitkileri Avrupa'dan aldığını, ancak hem iklim hem de lojistik anlamda bu ülkeye daha yakın olmaları sebebiyle ihracata yönelik adımların atılacağını da belirten Şenol Kul, "Sürdürülebilir proje kapsamında onay aşamasında olan Sera OSB’nin devreye alınmasıyla birlikte bu çalışmaları başlatacağız" dedi. Kul, Karma OSB’nin de hayata geçmesiyle Terme'nin üretim noktasında çok ciddi bir sıçrama aşamasına geleceğini de ifade etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Kul, Mesaiye Vatandaşları Dinleyerek Başlıyor

Başkan Kul, Mesaiye Vatandaşları Dinleyerek Başlıyor

25-04-2024 - İLÇE HABER

Bafra’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

Bafra’da Yağmursuyu Sorununa Kalıcı Çözüm

25-04-2024 - İLÇE HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet