Advert

Havza Otoparkı Gün Sayıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Havza ilçesinde yapılan Mekanik Katlı Otopark açılış için gün sayıyor. Araç test aşamasının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak tesis ile ilçedeki park yeri sorununun büyük oranda çözülmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mekanik Katlı Otoparkın hizmete girmesinin ilçede parklanma sorununa kalıcı bir çözüm olacağını söyledi.

İLÇE HABER - 09-04-2023 13:01

Havza Otoparkı Gün Sayıyor
Advert

Samsun Büyükşehir Belediyesi kent genelinde trafik sorununa kalıcı çözümler bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda kent merkezi ve ilçelerde hazırlanan otopark projeleri bir bir hayata geçiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Havza ilçesinde 5 katlı 340 araç kapasiteli mekanik katlı otopark inşa edildi. Araç test aşamalarının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak otopark yerli mekanik sistemle çalışacak. Otoparkta otomobilleri sürücüler değil, asansörlü mekanik sistem park edecek. Araçlar yine aynı sistemle park alanından alınıp sahiplerine teslim edilecek. Projenin hizmete girmesi ile birlikte ilçedeki parklanma sorununa kalıcı bir çözüm bulunmuş olacak.

TEST AŞAMASININ ARDINDAN HİZMETE AÇILACAK

Havza Mekanik Katlı Otopark için artık geri sayımın başladığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kent trafiğini rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirterek, otopark projelerinin de buna büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Bu proje ile Havza’da yaşanan parklanma sorununa kalıcı bir çözümün getirileceğini belirten Başkan Demir, "İnşallah kısa bir süre sonra mekanik katlı otoparkımız vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Havza ilçemizdeki bu bölge trafik akışının yoğun olduğu bir yer. 340 araç kapasiteli olacak otoparkımız bu sıkışıklığı azaltacak ve rahat bir nefes aldıracak. Sadece kent merkezi değil tüm ilçelerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda farklı projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

VATANDAŞLAR NE DİYOR ?

Vatandaşlar ise Mekanik Katlı Otopark’ın açılışını heyecanla bekliyor. İlçe sakinlerinden Hakan Güvenç, “Projenin hizmete girmesinin ilçemiz için çok iyi olacağını düşünüyorum. Güzel bir hizmet. Parklanma ile ilgili sorunumuz vardı. Yazın nüfus artınca bu sorun daha da artıyor. Bu otopark projesinin rahatlama sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Nuri Demirkol ise mevcut durumda Havza’da otoparkla ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu söyleyerek “Trafik çok sıkışık her yerde araç parkı var. 5 katlı otopark ciddi bir rahatlama sağlar. Biz de heyecanla hizmete girmesini bekliyoruz” diye konuştu.  

İhsan Yeşilyurt  ise “Herkes kafasına göre araç park etmiş. Yollar tıklım tıklım. Otopark projesi çok faydalı olur. Bir düzen gelir. Şehir nefes alır. Açılmasını heyecanla bekliyoruz”  şeklinde konuştu.

Merakla otoparkın açılmasını beklediklerini dile getiren Ercan Satılmış ise, “Bu otopark projesi için Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. İlçemiz için çok faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şenol Kul, Terme’ye Çağ Atlatacak Projelerini Tek Tek Açıkladı

Şenol Kul, Terme’ye Çağ Atlatacak Projelerini Tek Tek Açıkladı

28-03-2024 - İLÇE HABER

Cumhuriyet Mahallesi Başkan Adayı Gür’ü Sahurda Ağırladı

Cumhuriyet Mahallesi Başkan Adayı Gür’ü Sahurda Ağırladı

28-03-2024 - İLÇE HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet