Advert

Öğretmene Yapılan Saldırı İle Alakalı Basın Açıklaması Yapıldı

Çarşamba Atatürk Ortaokulu’nda görevli öğretmen Murat Atay’a yapılan saldırı ile alakalı olarak Eğitim Bir Sen tarafından basın açıklaması yapıldı.

İLÇE HABER - 25-11-2022 15:58

Öğretmene Yapılan Saldırı İle Alakalı Basın Açıklaması Yapıldı
Advert

Atatürk Ortaokulu’nda görevli öğretmen Murat Atay’ın darp edilmesi ile alakalı olarak basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Çarşamba İlçe Başkanı Hasan Demir, “Burada bu sabah okulumuzun öğretmenlerinden birine yapılan saldırı için toplandık. Hayatın her alanında kendini gösteren şiddet olgusunun giderek arttığı, maalesef şiddeti ortadan kaldıracak eğitim ortamlarında bu tür olaylara rastlanması bizi derinden üzmektedir. Atatürk Ortaokulu’nda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Atay arkadaşımızın öğrenci velisi ve velinin ağabeyi tarafından saldırıya maruz kalması, öğretmene şiddet yasasının derhal çıkarılması gerekliliğini ortaya koymuştur. Sağlık çalışanları gibi öğretmeni güçlendirecek, koruyacak tedbirler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer almalıdır. Okullarda öğretmenlere dönük artan şiddet olaylarıyla eğitim sisteminde öğretmenler, şiddet sorununun çözülmesinde kritik bir noktada görülmesine karşın uygulanan yanlış politikalarla öğretmenlerin eğitimin pasif öğesine indirgendiği ve şiddet ortamının bir mağduru haline geldiğini, üzücü olaya bakacak olursak video görüntülerinden de anlaşıldığı gibi velinin elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde okulu basması, darp etmesi ve sonrasında tehdit edici hakaretlerde bulunması kamusal alanlarda, okullarımızda güvenlik zafiyetinin olduğunu göstermektedir. Tüm okullarımızda güvenlik personellerinin bulundurulması şart ve zaruridir” şeklinde konuştu.

Demir’in ardından söz alan Eğitim Bir Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız ise şunları söyledi:

“Bugün Atatürk Ortaokulumuzda görevli olan Murat öğretmenimize yapılmış olan saldırıyı kınamak için bulunuyoruz. Her şeyden önce sendikalı sendikasız hepimizin öğretmen olduğu hassasiyetinin altını çizmek için burada birlikteyiz. Gerçekleştirilmiş olan saldırı maalesef ülkemizde çıkartılmış olan Meslek Kanunu’nun ne kadar eksik olduğunu gerçek bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Dolayısıyla Meslek Kanunu içerisinde şiddete yönelik her türlü eylemi caydıracak yasal düzenlemenin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Eğitim ortamında öğretmenlerimizin bütün enerjilerini çocuklarımızın geleceklerine aktarması, bu düşünce ile çalışması gerekirken bugün ya da yarın acaba bir velinin veya bir başkasının okula elini kolunu sallayarak gelip bizim yaşadığımız bu durumu yaşama kaygısını artık istemiyoruz. Dolayısıyla bugünden tezi yok Bakanlığa sesleniyoruz; bir an önce eğitim çalışanlarına, öğretmenlerimize şiddete yönelik her türlü eylemi caydıracak yasal düzenlemeyi çıkartın. Hz. Ali efendimizin söylediği; ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ ifadesinin karşılığı olan öğretmenlerimizin önemini, kıymetini, değerini artıracak düzenlemenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Hem Murat öğretmenimize geçmiş olsun diyor, hem burada çalışan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu saldırının sadece Murat öğretmene değil, tüm eğitim çalışanlarına yapıldığını buradan deklare ediyoruz ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin cezasız kalmaması için mülki amire kadar konuyu aksettireceğimizi ifade ediyoruz.”

Basın açıklamasına Eğitim Bir Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız, Eğitim Bir Sen Çarşamba İlçe Başkanı Hasan Demir’in yanı sıra Eğitim İş Çarşamba İlçe Başkanı Ali Demirci, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Haber: Yaşar KARAMAN

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şenol Kul, Terme’ye Çağ Atlatacak Projelerini Tek Tek Açıkladı

Şenol Kul, Terme’ye Çağ Atlatacak Projelerini Tek Tek Açıkladı

28-03-2024 - İLÇE HABER

Cumhuriyet Mahallesi Başkan Adayı Gür’ü Sahurda Ağırladı

Cumhuriyet Mahallesi Başkan Adayı Gür’ü Sahurda Ağırladı

28-03-2024 - İLÇE HABER

Çarşamba Haber Dullarla Sohbet