İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 16-07-2023 18:09

“15 Temmuz’da Milletimiz İmanı İle Birlikte Bir Kahramanlık Örneği Sergiledi”

Çarşamba Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yılında Abdullah Paşa Meydanı’nda düzenlenen programda yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayrakları ile bir araya gelerek millet iradesinin yıl dönümünü andılar. Programda konuşan Başkan Doğan, “Türkiye Yüzyılının Kahramanları aziz milletimiz darbeye geçit vermemiş, iradesine sahip çıkmıştır” dedi.

“15 Temmuz’da Milletimiz İmanı İle Birlikte Bir Kahramanlık Örneği Sergiledi”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde Abdullah Paşa Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, konuşmalar, şiirler, video gösterileri ile devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitapları canlı bağlantıyla verildi. Etkinlikler kapsamında Kültür Bakanlığı Sanatçıları Orkestrası, Ali Kemal Seven ile Kahramanlık Türküleri de vatandaşlarla buluştu. Tüm vatandaşlar hep bir ağızdan “Şehitler Ölmez” şarkısına eşlik ederek ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırdılar. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı saat 00.13’te sela okunması ile son buldu.

Programa; Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“Milletin üzerine, milletin kendilerine emanet ettiği kurşunu sıktılar”

Türk milletinin asil evlatlarının yüreklerindeki iman ile büyük bir kahramanlık örneği sergilediklerinin altını çizen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bu akşam 15 Temmuz’un bir sene-i devriyesini daha yaşıyoruz. Belki de sözün kıymetinin en az olduğu, harekete geçmenin ne kadar önemli olduğu o günleri hep beraber yaşadık. Herkes evinde birbirinden bağımsız olarak otururken farklı yerlerde farklı işlerle uğraşırken, aynı duyguyla vatanına, milletine, bayrağına, dinine, devletine tüm kutsalına sahip çıkmak uğruna aynı hedefe doğru yöneldi o gece. Hangi şehirde yaşıyorsa o şehrin meydanına, o şehirde tehlike gördüğü yere yöneldi.  Bir taraf bir yerden emir aldı, üzerlerine giydikleri üniformanın hakkını vermek yerine, üzerlerine giydikleri üniforma ile bu millete hainlik yaptılar. Milletin üzerine, milletin kendilerine emanet ettiği kurşunu sıktılar. Ama bu milletin asil evlatları da onlara karşı ellerinde hiçbir şey olmadan yüreklerindeki iman, aldıkları abdest, dillerindeki Allah nidaları ile üzerlerine sıkılan kurşunlara, ülkeye maruz bırakılan bu hain darbe girişimine canlarını ortaya koyarak bir mücadele örneği sergilediler. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, saygıyla önlerinde eğiliyorum” dedi.

“253 şehidimiz o akşam bu vatan ve millet uğruna canını verdi”

Başkan Doğan, “253 şehidimiz o akşam bu vatan ve millet uğruna canını verdi. Allah hepsini peygamber efendimize komşu eylesin. Yine onlarca, yüzlerce gazimiz oldu o gece. Belki yurdun başka yerlerinde başka kalkışmalar olsaydı bu sayılar belki binleri bulabilirdi. Ama asla bu binleri öldürebilecek bir güç hiçbirinde olmazdı.  Bu millet sessizdir ama yeri geldiği zaman gerekeni yapmasını en iyi bilir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana, daha öncesinde olduğu gibi sonrasında da her seferinde; dünyada söz sahibi olmasını, mazlumların imdadına koşmasını istemeyenler tarafından baskıya, müdahaleye maruz kalmıştır. 15 Temmuz bunun son örneğidir. Ama belki de son örneği olmayacaktır. 15 Temmuz’da aziz milletimiz göstermiştir ki bunu bir defa göze alacakların hepsinin canını bu milletin gerektiğinde alacağını bilerek bu hareketi yapmasıdır. Çünkü millet, hiçbir şeyi düşünmeden önüne gelen kimmiş bakmadan gerekeni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Allah hepsinden, hepinizden razı olsun.”

“Türkiye bugün İHA’sıyla SİHA’sıyla çok güçlü bir ülke”

15 Temmuz’dan bugüne Türkiye gücüne güç kattı diyen Belediye Başkanı Doğan, “15 Temmuz’dan bugüne gelen sürece bakıyoruz. Türkiye bugün İHA’sıyla SİHA’sıyla içeride ve dışarıda terörle mücadelesini en üst seviyede yapan bir ülke haline geldi. Türkiye bugün ordusuyla bağımsızlığını ilan etmiş bir ülke. 15 Temmuz bunun en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. İnşallah bundan sonra da İHA’ları SİHA’ları kendi yapan evlatlarımız gibi evlatlar yetiştirmeye devam ederek; aklı hür, vicdanı hür, Allah’tan peygamberden yola çıkarak oradan beslenerek, aklını kimseye kiraya vermeden, bu milletin geleceği için istikbali için mücadele edecek evlatlar yetiştirerek, üreterek, üzerine koyarak bu millet inşallah bu yüzyılda dünyanın söz sahibi milleti haline gelecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Bu uğurda hep beraber çalışmak durumundayız. Şehitlerimizin üzerimize yüklediği böyle bir sorumluluk, yükümlülük var. Allah o gece bu milletin önünde, bu millete cesaret vererek, bu millete ‘gerekirse ölümüne’ diyerek bu milletin önünde yürüyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, devlet erkanımızdan, Türkiye Yüzyılının kahramanlarından razı olsun. Allah bu milleti hiçbir zaten devletsiz, bayraksız, ezansız bırakmasın” diye konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın ardından söz alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullah terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında milletimizin tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlete olan bağlılığının nişanesi olarak silahlı terör örgütü mensuplarına karşı göstermiş olduğu mücadele sayesinde bertaraf edilmiştir. Yakın tarihimizin önemli dönüm noktası olan Demokrasi ve Milli Birlik günümüz kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı ruhu ile hareket eden aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin ihanet şebekeleri karşısında göstermiş olduğu onurlu duruşun sonucu olarak elde edilen demokrasi zaferinin yedinci yıldönümünü kutluyor olmanın gurunu yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi meydanlara inen, demokrasiye inanan vatandaşlarımız Türk milletinin bağımsızlığına kast eden dahili ve harici hiçbir girişime teslim olmayacağını ve gereken her türlü cevabın verileceğini göstermiştir. 15 Temmuz şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin