SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 19-05-2023 12:56

Afetzede Çocukların Resimleri Sergilendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlama programı kapsamında düzenlenen ‘Umudun ötesi umut’ isimli sergide, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında afetzede çocukların yaptığı resimler ile afetzedeleri konu alan fotoğraflar yer aldı.

Afetzede Çocukların Resimleri Sergilendi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ‘Umudun ötesi umut’ fotoğraf ve resim sergisi düzenlendi. ‘Gençlik Hareketi’ kapsamında yapılan çalışmayla hazırlanan sergi, ‘Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Sergide 6 Şubatta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında bölgedeki afetzede çocukların yaptığı resimler ile yine afetzereleri konu alan fotoğraflar yer aldı. Serginin açılış kurdalesini Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ömer İdris Akdin, ‘Gençlik Hareketi’ kapsamında Terme ilçesinden gelen öğrencilerle birlikte kesti.

‘HER RESİM BİR HİKAYE’

Serginin açılışında konuşma yapan Akdin, yer alan her resmin her fotoğrafın bir hikayesi olduğunu belirterek “Her bir resmi depremi yaşamış bir çocuk çizdi. Kahramanmaraşlı kardeşlerinizden bir mesaj getirdik. Nasıl bir mesaj olabilir diye düşündük. Dedik ki en iyisi insanlara yaşanılan durumu resimlerle ve fotoğraflarla gösterelim. Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesindeki çocuklar için orada bir mekan yaptık. Bir çadır kurduk. Bu çadırlarda onlar bize bu resimleri yaptılar. Onlar bu hatırayı bize gönderdiler. Resimlerdeki her hikaye bizim açımızdan çok değerli. Biz bu hikayeleri siz gençlerimize hediye ediyoruz. Allah bize bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” diye konuştu.
 

AdminAdmin