SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 27-02-2023 13:31

Afetzedeler Taleplerini Çözüm Merkezi’ne Bildirecek

​​​​​​​Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kente gelen afetzedeler için kurduğu eski Makro AVM içerisindeki Yardım Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen çalışmalar sona erdi. Bundan sonraki süreçte her türlü talep ve ihtiyaçlar Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi üzerinden alınacak. Başkan Mustafa Demir “Her zaman afetzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için yanlarındayız. Artık bulundukları adrese Çözüm Merkezi üzerinden destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Afetzedeler Taleplerini Çözüm Merkezi’ne Bildirecek


Türkiye'yi yasa boğan, 11 ilde yıkımlara yol açan depremlerin ardından AFAD'ın kontrolünde bölgeden tahliye edilen afetzedeler için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Afetzedelerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için sefreber olan Samsun Büyükşehir Belediyesi ilk aşamada eski Makro AVM içerisindeki Yardım Koordinasyon Merkezi’ni aktif hale getirmişti. Hayırseverlerin desteğiyle temin edilen kıyafet, çocuk bezi ve mamasının yanı sıra her türlü hijyen ile ev tekstili ürünlerinin de olduğu mağazalardan bugüne kadar 5 bin afetzede yararlandı. Afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen çalışmalar aralıksız devam ederken eski Makro AVM’deki yardım organizasyonunun sonlandırıldığı belirtidi. Bundan sonraki süreçte afetzede vatandaşların istek ve ihtiyaç talep başvurularının Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi üzerinden alınacağı duyuruldu. Afetzede vatandaşlar talepleri için 0362 431 10 12 numaralı telefon hattı üzerinden Çözüm Merkezi ile irtibata geçebilecekler.

‘HER ZAMAN YANLARINDAYIZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, deprem bölgesinde bulunan ekiplerin çalışmalarına halen devam etitklerini bir yandan da kente gelen afetzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü imkanı seferber ettiklerini dile getirerek “Ekiplerimiz deprem bölgesindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bunun yanında kentimize deprem bölgesinden mağdur aileler geldi. Başta barınma olmak üzere onların ihtiyaçlarını karşılamak için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Bu noktada ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları Yardım Koordinasyon Merkezi üzerinden yapıyorduk. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın ihtiyaçları Çözüm Merkezi üzerinden yaptıkları başvurular sonrası adreslerine yönelik olarak gerçekleştirilecek. Her zaman afetzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için yanlarındayız” dedi.

AdminAdmin