SİYASET
Giriş Tarihi : 20-09-2023 18:40

Akcagöz’den CHP Çarşamba’ya Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun İl Başkan Adayı Av. Dr. Tufan Akcagöz, CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Akcagöz’den CHP Çarşamba’ya Ziyaret

Ziyarette konuşma yapan CHP Samsun İl Başkan Adayı Av. Dr. Tufan Akcagöz, “Hepimizin amacı partimizi daha ileriye taşımak olmalıdır. Çarşamba’yı 1989-1999 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi yönetti. Ankara’dan rüzgar estiğinde güzel adaylarla buluşunca güzel işler yapabiliyoruz. Mayıs ayında bir seçimden çıktık ve bu hepimizin üzerine ölü toprağı serdi bunu görebiliyorum. Umutsuz olursak hiç siyaset yapmamamız lazım, ama biz umutsuz olmayacağız. Bunu çaresi; politika üreten güçlü örgütlerdir. İçimizde bu işi en iyi yapan insanlardan örgütümüzü oluşturacağız. Buranın derdini, sıkıntısını önce burada yaşayan insan bilir. Dolayısıyla herkesin kendi evinin önünü süpürmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

GENEL SEÇİMLERDE HATA YAPTIK

Genel seçimlerde hata yaptıklarını kabul etmeleri gerektiğini dile getiren CHP Samsun İl Başkan Adayı Av. Dr. Tufan Akcagöz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Genel seçimlerde hata yaptığımızı kabul etmezsek yol yürüyemiyoruz. Meral hanım bir açıklama yapıyor, masayı devirdiği yetmemiş gibi hıncını alamamış ters açıklamalar yapıyor. 15 milletvekilini vererek İyi Parti’nin yolunu biz açtık. Ama maalesef bunlara maruz kalıyoruz. Demek ki önce kendimize güveneceğiz. Yeni seçim sistemi ittifaksız yol almayı engelliyor. Mutlaka ittifaklar yapılacak ama ilkeli ittifaklar yapmamız gerekiyor. Bizim burada 2 milletvekilimiz vardı. Şimdi 1’e düştü. Genel merkeze benim 2. sıramı Saadet Partisi’ne verme diyecek bir örgütümüz yoktu ve bu çok yanlıştı. 3’ü versinler Saadet Partisi çalışsın, 2. sıranın Saadet Partisi’ne verilmesi çok büyük bir hataydı. Saadet Partili seçmen gitti; Çarşamba’da da başka yerde de Yeniden Refah Partisi’ne oy verdi ve çıkan sonuç ortada. Peki benim 1 milletvekilim nereye gitti? Havaya uçtu.”

KOLTUKLAR GELİP GEÇİCİDİR

Önemli olan bu koltukta bulunduğun zaman iyi şeyler yapabilmektir diyen CHP Samsun İl Başkan Adayı Akcagöz, “Bunu Samsun için söylüyorum; bizim akıllı siyaset yapmamız için vizyon üreten, politika üreten bir örgütü tekrar hayata geçirmemiz gerekiyor. Tecrübe çok önemli, deneyim çok önemli dolayısıyla son 25-30 yılın siyasetini de bilen parti büyüklerimizin fikirleri bizim için önem taşıyor. Bundan sonra herhangi bir bölünmeye de maruz kalmadan yol almamız gerekiyor. Koltuklar gelip geçicidir, önemli olan bu koltukta bulunduğun zaman iyi şeyler yapabilmektir. Göreve gelelim gelmeyelim partimizin emrindeyiz. Önümüzdeki dönemde partimizin iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Bu nedenle CHP Samsun İl Kongresi’nde tüm delegelerimizin desteğini bekliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek CHP Samsun İl Başkan Adayı Av. Dr. Tufan Akcagöz’e başarılar diledi.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin