ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 16-06-2023 13:47

Akrabalar Arasında Kavga: 7 Yaralı

Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’nde akrabalar arasında meydana gelen olayda 7 kişi yaralandı.

Akrabalar Arasında Kavga: 7 Yaralı

Edinilen bilgilere göre Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’nde akrabalar arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre 1 kişinin tüfekle ateş açması sonucu 7 kişi yaralandı. Yaralılar 112 sağlık ekipleri tarafından Çarşamba Devlet Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde yaralılar ve yakınları arasındaki tartışmalar sürerken yaralılardan biri Acil Servis’te görevli Dr. Ekrem Kayaalp’e saldırarak yaraladı. Yaralı doktor Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

VALİ DAĞLI’DAN KINAMA

Yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı şu ifadelere yer verdi:

“Çarşamba Devlet Hastanemizde görevli doktorumuz Ekrem Kayaalp’e yapılan saldırıyı kınıyor, kıymetli doktorumuza acil şifalar diliyor, tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DE KINADI

Yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Oruç ise saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, “15 Haziran 2023 tarihinde Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisimize aralarında husumet yaşanan kişiler tedavi amaçlı olarak getirilmiştir.

Bu kişilerin tedavileri sırasında görevli hekimimiz Ekrem Kayaalp’e ve sağlık çalışanlarımıza yönelik fiziki saldırı olayı yaşanmıştır.

Acil servisimizde kullanılan ekipmanların da büyük zarar gördüğü saldırı sonrası Beyaz Kod işlemi başlatılmış, Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kolluk güçleri ve yetkili adli makamlarla irtibata geçilmiş, yaralanan hekimimizin tedavisine Eğitim ve Araştırma Hastanemizde başlanmıştır.

Sağlık Müdürlüğü olarak bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, hekimimize ve Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servis ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaşanan bu hadisenin hukuken her aşamasında yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin