EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-12-2022 13:09

Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Türkiye'de milyonlarca çalışanın ve işverenin merakla beklediği 2023 asgari ücret miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Hatırlanacağı gibi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantısı'nın ardından Türk-İş'ten 9 bin lira teklifi gelmişti. Hükümet ve işveren temsilcisi TİSK'ten ise teklife olumlu yanıt gelmeyince Türk-İş Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısından ayrılmıştı.

Beştepe'de kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asgari ücrette ortalama yüzde 85, kümülatif olarak yüzde 95 artış sağladık. Ülkemizi faiz, kur ve enflasyon cenderesinden çıkarmaya başladığımız şu dönemde hakları gözeten bir yönetim sergiliyoruz.

Biz çok hassasız, 85 milyon nüfusu olan bir ülkemiz, bu yıl 1 milyon daha artış sözkonusu. Yıl sonunda nüfusun 86 milyonu bulması mümkün. Tüm bunları düşünmemiz mümkün. Enflasyon oranlarının hızla düşüşüne bu ayla birlikte şahitlik edeceğiz. Yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonunda yüzde 20'lere düşürmeyi hedefliyoruz. 

Asgari ücretle ilgili adımlarımızı da milletimizi düşünerek atıyoruz. Asgari ücret rakamını paylaşmak istiyorum. Değerli bakanıma, TİSK Başkanı'mıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Net asgari ücret 8500 TL olarak belirlenmiştir" şeklinde gerçekleştirdiği açıklama ile 2023 asgari ücretini açıklamış oldu.

AdminAdmin