İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 12-10-2022 16:14

Avcı, O Yol İçin Bakan ve Valiye Seslendi

Samsun’un Ayvacık İlçesi Tiryakioğlu Mahallesi’nde Şehit Ali Altan’un evinin önünde Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Tiryakioğlu Mahalle Muhtarı Şahin Töre ve şehidin kayınpederi Ali Altan, şehidin amcası Hikmet Altan ve komşuları ile birlikte 3 yıldır söz verip de yapılamayan şehidin evinin yolunu yerinde incelediler.

Avcı, O Yol İçin Bakan ve Valiye Seslendi

Erdal Avcı, “Burada olmamızın sebebi bu evde oturan kardeşimiz bu vatan için, bu toprak için bayrak için, ezan için canını vermiş şehit olmuştur ancak gelin görün ki vatanı ve milleti için şehit düşmüş olan şehidimizin birinci derece yakınları evine yolsuzluktan çıkamamaktadırlar. Yani bir insan vatanı için bu millet için şehit olacak o canını feda edecek ama ülkeyi idare edenler yerelde bizleri idare edenler ne yazık ki canını verenlere betonu ve asfaltı çok görecekler.

Sayın İçişleri Bakanım zatı alinizi çok seviyor ve saygı duyuyoruz ancak bu konuda ne kadar hassas olduğunuzu da biliyoruz Samsun Valiliğimiz takriben 10 gün önce Samsun’un 5-6 ilçesine asfalt ve beton yol yapılması için 30 küsür milyon lira protokolle para aktarmıştır yani başka yerlere 30 küsür milyon yol yapılması için para aktaran Sayın Samsun Valiliğimiz 600 metrelik şehidimizin yoluna mı bu parayı esirgemektedir elbette ki bu konudan Sayın Valimizin bilgisi yoktur ancak bu saatten sonra mutlaka bilgisi olacaktır.

Saygıdeğer Valim bu konuda sizlerin de hassasiyetinizi biliyoruz sizlerden istirham ve arz ediyoruz Samsun ili Ayvacık ilçesi Tiryakioğlu mahallesindeki şehidimizin yolunun ivedilikle  o aktırmış olduğunuz  paradan diğer yollardan önce zerrecik kadar şehide saygısı olanın bir metre başka yere yol yapmadan bu yolun yapılmasını Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi olarak Cumhur ittifakının bir ortağının MKYK Üyesi olarak zatı alilerinizden arz ediyoruz . Bu konuyu İlçe Belediye Başkanımız biliyor, ilçe teşkilatlarımız biliyor, Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanımız 3 yıl önce bu yolu söz verdi ama halen bir metre ne beton ne asfalt dökülmedi ilçe belediyemizin maddi imkanları olmadığından dolayı bu hizmeti yerine getiremedi.

Buradan Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlandırmasıyla şehidimizin yolunun kış sezonu girmeden yapılarak mağduriyetinin giderilmesini bütün şehitlerimiz adına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’dan ve Samsun Valimiz Sayın Zülkif Dağlı’dan arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin