İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 26-05-2023 16:31

Ayvacıklı Çiftçiler 2B Sorununa Çözüm Bekliyor

Samsun'un Ayvacık ilçesinde üreticiler, yüksek bedel istenen ve tepkiler üzerine iptal edilen 2B arazileri ile ilgili 5 aydır karar beklediklerini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Ayvacıklı Çiftçiler 2B Sorununa Çözüm Bekliyor

Ayvacıklı üreticiler adına açıklama yapan Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erdal Avcı, “Sayın Cumhurbaşkanımız yüksek rayiç bedellerini çiftçilerimizle birlikte gündeme getirmemiz ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin sizlere arz etmesi üzerine Sayın Bakanlara vermiş olduğunuz talimatlar neticesinde rayiç bedeller iptal oldu. Buraya kadar şükranlarımızı sunuyoruz, ancak aradan 5 ay geçmesine rağmen yeniden bir rayiç bedel fiyatlandırması yapılamadı. Bu da çiftçimizin kafasında şu soru işaretini oluşturmaktadır; bu fiyatlar seçime kadar iptal edildi de seçimden sonra daha yüksek fiyatlar mı belirlenecek? Ata toprağında üretim yapan bu çiftçilerimizin ödüllendirilmesi gerekirken çiftçimiz 2B arazilerinde yüksek rayiç bedellerle mağdur edilmemelidir. Bu ilçe 21 yıldır sizlere destek olmuş bir ilçedir. Bunun için bizler de sizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Üreticiler de üretim yaptıkları 2B arazileri ile alakalı sürecin bir çözüme kavuşturulmasını beklediklerini, yüksek rayiç bedelle satışa çıkacak arazileri satın alma gibi bir durumları olmadığını söylediler.

AdminAdmin