SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 21-11-2022 17:35

Bahçeli’den Tarım Danışmanlarına Özlük Hakları Sözü

Tarım Danışmanları, 20 Kasım Pazar günü ‘2023'e Doğru Aday Belli Karar Net’ mitingi için Samsun’a gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi çiçeklerle karşılayarak özlük hakları konusunda hem bir dosya sundular, hem de sözlü olarak kendilerini dinlediklerinden dolayı çok mutlu oldular.

Bahçeli’den Tarım Danışmanlarına Özlük Hakları Sözü

Tarım Danışmanlarının Devlet Bahçeli’yle istirahat ettiği otelde buluşmalarını sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi 25.Dönem Milletvekili MKYK Üyesi Hüseyin Edis’e yardımlarından dolayı şükranlarını dile getirdiler.

Tarım Danışmanlarını dinleyen ve özlük hakları konusunda takipçisi olacağının sözünü veren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Türkiye’deki Ziraat Odalarında, Birliklerde ve Serbest olarak Tarım Danışmanlığı yapmakta olan bütün Tarım Danışmanları adına teşekkür ettiler.

Tarım Danışmanlarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sundukları dosyanın içeriği şu şekilde:

“Bizler Türkiye genelinde Türk Tarımına hizmet etmek için Ziraat Odalarında, Birliklerde ve serbest olarak çalışmakta olan Tarım Danışmanları olarak Devletimizden, Hükumetimizden ve Cumhur İttifakımızın bir paydaşı olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak zatı alinizden istirhamımız kamuda sözleşmeli olarak çalışan 500 bin kişinin kadroya geçirileceği Çalışma Bakanımız tarafından açıklanmıştır, 10-12 yıldır Ziraat Odalarında, Birliklerde ve Serbest Çalışan Tarım Danışmanı sayısı 1200 civarındadır. Bunlarında 400 civarı emekli olmuş Tarım Danışmanlığı hizmeti yapmaktadır. Geriye 800 kişi sözleşmeli Tarım Danışmanı kalmaktadır. 500 bin kişinin içerisinde Türkiye genelindeki Türk Tarımına hizmet eden 800 kişimi bu devlete yük olmaktadır.

Şuan Bakanlığın 2023 yılı için her bir Tarım Danışmanına brüt olarak 72 bin TL ödenek ayırmıştır.

72.000/12=6.000

6.000- 2.168  = 3.832 SSK  giderleri çıktığında kalan miktar.

Şuan ki asgari ücret net 5.500 olduğuna göre 2023 yılındaki asgari ücreti de göz önünde bulundurursak Tarım Danışmanları bir asgari ücretlinin neredeyse yarısından daha az bir ücrete çalışmak zorunda bırakılacaklardır.

Bizler pratik de de yıllardır sahada tecrübe edinmiş Mühendis ve teknikerler olarak Tarım Bakanlığımızın kadrosuna geçtiğimiz takdirde bu tecrübelerimizi Türk Tarımına ve Türk Çiftçisine daha verimli daha özverili aktarma imkanı yakalamış olacağız.

Sayın Genel Başkanımız, sizlerden istirhamımız Tarım Danışmanlarının yok olmasına izin vermemeniz Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bizlere vereceğiniz müjdeli haberleri bekliyor olacağız. Saygılarımızla arz ederiz.”

AdminAdmin