SİYASET
Giriş Tarihi : 09-05-2023 19:41

Bakan Muş Esnaflarla Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çarşamba Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından düzenlenen yemekte kooperatif üyeleri ile bir araya geldi.

Bakan Muş Esnaflarla Bir Araya Geldi

Yemek programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çarşamba Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş, “Sayın Bakanımız ile esnaflarımızın sorunları üzerine konuştuk ve kendisini esnaflarımızla bir araya gelmesi için ilçemize ziyaret ettik.

Kendisi de bizleri kırmayarak ilçemize geldiler ben davetimizi kabul ettikleri için kendilerine tüm esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız kendisini Samsunumuza armağan etti, kendisinin başımızın üstünde yeri var. Bizlerde Allah’ın izni ile Sayın Bakanımızı burada mahcup etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Akkuş’un ardından söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise şunları söyledi:

“Biliyorsunuz 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimimiz var. Sayın Ticaret Bakanımız, Samsun Milletvekili Adayımız, bu manada da geziler yapılıyor. Ama aynı zamanda da bir taraftan işler bitiriliyor. Samsun adına çok önemli imzalar atılıyor. Samsun yeni organize sanayi bölgesine kavuşuyor. Yarın talepler toplanacak ve inşallah hemen başlayacak. Bir taraftan Serbest Bölge ile alakalı imzalar atıldı, Samsun ihracatta önemli bir yere kavuşmuş olacak. Ayrıca Samsunspor’un yeri ile alakalı önemli bir mevzu vardı ve Sayın Bakanımız onu da çözdü. Çarşambamızda da çok önemli işlere devam ediyoruz. Bunlar 14 Mayıs’ta bir yol kazası yaşamamaya bağlı olan işler, Çarşamba bu manada çok önemli destekler verdi ve bu desteklerinize tekrar talibiz.”

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Her derdinizde her sıkıntınızda yanınızdayım ve göreve geldiğim günden beri sizlerle iç içeyim. Ben bunu canı gönülden yapıyorum. Sizlerin problemlerini çözerken de valilik, kamu kuruluşları, milletvekilleri ile aranızda köprüyüm. Ama şu anda Türkiye’de en şanslı esnaf ve sanatkar biziz. Bizim en büyük şansımız aramızda; Samsun’a gelmiş milletvekili olacağım diyor.

Bütün Türkiye’deki esnaflar bizi şu anda kıskanıyor. Daha seçilmeden Sayın Bakanımıza sunduğumuz problemlerin yüzde 70’i seçildi. Esnaflarımızın en büyük sorunu Bağ-Kur’du. Prim gün sayısı 9 bin gündü, Sayın Bakanımızın çabaları ile bu 7 bin 200 güne indi. Esnafımızın sorunlarını hayat şartlarına göre aşmaya çalışacağız. Bizim vekil olarak seçeceğimiz Sayın Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meclise güçlü girmesi lazım” dedi.

Programda son olarak söz alan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise şunları söyledi:

“Biz Ahilik kültüründen geliyoruz. Ahilik; dayanışmadır. Zorlu bir süreçten, zorlu günlerden geçiyoruz. Önümüzde bir seçim var. 14 Mayıs’ta 2028’e kadar yönetimi seçeceğiz. Türkiye biliyorsunuz ki 1950’ye kadar seçim olmadan tek parti ile yönetildi. 1950’de çok partili sisteme geçildi ve ardından ikili üçlü koalisyonları gördük. 2002 yılında AK Parti iktidara geldi ve bugüne kadar iktidarını sürdürdü. Türk siyasi tarihi seçimle gelen liderleri şöyle söyler; Menderes, Özal, Erdoğan. Bir resim vardı hatırlar mısınız üçünün resminin olduğu! Altında da şu yazıyordu: ‘Milletin Adamları’. Çünkü millet bu adamları iktidara getirdi. Birine darbe yaptılar, diğeri görevi başında vefat etti, birine de darbe yapmaya kalktılar millet sokağa indi. Şimdi yeni bir seçim arifesindeyiz.

Şimdi Cumhurbaşkanının işleri yapabilmesi için arkasında güçlü de bir meclis olması gerekiyor. İradenin olmadığı yerde iktidar olmaz. Şimdi karşımızda 6’lı değil 7’li bir masa var. Altılı masa dediler ama masanın altından terör örgütünün siyasal uzantısı HDP çıktı. Peki her biri ayrı renkte olan bu yedili masaya ülkeyi nasıl teslim edeceğiz? İşte bu nedenle AK Parti iktidarının bu ülkede iktidara devam etmesi gerekiyor. 14 Mayıs seçimleri bu nedenle büyük önem arz ediyor. Masadan kalkan biri var biliyorsunuz. Masa için noter masası, kumar masası dedi. ‘Ben bu masaya tekrar oturmam’ dedi peki ne oldu da hangi güçler onu 3 gün sonra masaya tekrar oturttu. Bizde masa yok bizim olmayan masamıza gelmiş olamaz da neleri kabul ederek masaya geri geldi? İşte bunları düşünerek 14 Mayıs’ta sandığa gitmemiz gerekiyor. Bizler güçlü Türkiye için desteklerinizi yeniden bekliyoruz.”

Yemek programına Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve Çarşamba Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Akkuş’un yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, oda başkanları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin