SPOR
Giriş Tarihi : 16-05-2023 17:19

Başkan Demir Tarih Vererek Açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir “Yeşilkent Kavşağı 6 Haziran’da, Şehir Hastanesi’nin yolu 16 Haziran’da ihale edilecek. Batı Çevre Yolu’nu biran önce hayata geçirme çabası içindeyiz” dedi.

Başkan Demir Tarih Vererek Açıkladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı İkinci Birleşimi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 44 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan Başkan Demir, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarının Türkiye’ye ve Samsun’a hayırlı olmasını dileyerek “Demokrasinin en önemli argümanı seçimler. Katılım oranıyla oldukça yüksekti. Seçime katılan vatandaşlarımızı kutluyorum. Parlamentodaki aritmetik oluştu. 28 Mayıs’ta ise Cumhurbaşkanı için yeniden sandık başına gideceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

‘SAMSUNSPOR ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ BİR MARKASI’

Mustafa Kemal Erkanat Spor Tesisleri'nin de bulunduğu alanın, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsunspor’a 20 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi ile ilgili değerlendirmeler üzerine Başkan Demir, “Samsunspor’umuz şuan süper ligde. 11 yıl aradan sonra asıl karargahına döndü. Samsunspor bu ülkenin önemli bir markası. Samsun sporda her alanda başarılı bir şehir. Samsunspor, bizim futbol alanındaki başarımızın markasıdır. Bu nedenle Samsunspor için herkes üzerine düşeni yapar, yapıyor da. İnşallah Samsunspor ligi en yüksek puanla bitirecek” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

‘SPORDA BAŞARILI BİR ŞEHİRİZ’

“Bu şehir tüm spor alanlarında hem ulusal hem uluslararası başarılarda namzet. Büyükşehir Belediyesi olarak da desteklediğimiz bin 500’e yakın amatör sporcumuz var, 100’e yakın milli sporcumuz var. Belediye Spor Kulübü futbol takımımızda seneye Bölgesel Amatör Lig’de oynayacak. Orada bizim amacımız gençlerimizi başarılı kılmak için üzerimize düşeni yapmak. Bizim 700’ ün üzerinde amatör sporcumuz var. Çok iyi eğitim alıyorlar. O çocuklar ilerde Samsunspor’da, diğer takımlarda, yurt dışında bizi temsil edecekler.”

KAPALI SPOR SALONU MÜJDESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin spor projelerini anlatan Başkan Demir, “Kalkanca bölgesinde yeni bir futbol sahası yapmak için yer oluşturuyoruz. 4 tane de yeni FİFA standartlarına uygun saha projemiz var. Derebahçe bitti, 2’si inşa halinde. 3’üncüsü de ihale aşamasında. İlyasköy’de de Türkiye’nin en modern kapalı spor salonun inşası devam ediyor. Ayrıca Atakum ilçemizde yeni bir kapalı spor salonu inşası noktasında çalışmalarımız da devam ediyor. Şehrimize mükemmel bir spor altyapısı kazandırma noktasında hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

Yol projeleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Demir, “Yeşilkent Kavşağı 6 Haziran’da, Şehir Hastanesi’nin yolu 16 Haziran’da ihale edilecek. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda da fiyatları güncelliyoruz. Haziran ayı içinde ihale edeceğiz. Batı Çevre Yolu’nu biran önce hayata geçirme çabası içindeyiz” dedi.
Yeni kurulacak Serbest Bölgeyle ilgili de açıklama yapan Başkan Demir, “Yeni Serbest Bölge’nin ve yeni OSB’nin önüne yeni liman kurulması için teknik zemin etütleri ve simülasyonlu çalışmak üzere bir heyet yarın Samsun’a geliyor” şeklinde konuştu. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

 

AdminAdmin