SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 12-04-2023 14:55

Başkan Demir: “Yaralar Sarılana Kadar Oradayız”

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesindeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş’ta her gün 5 bin kişiye sahur ve iftar yemeği veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e selam söyleyen Kahramanmaraşlı afetzede Fatma İster "Bu zor günlerimizde buraya gelen kardeşlerimiz olmasa biz ne yapardık. Allah bin kere Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden razı olsun. Dar günümüzde hızır gibi yetiştiler" dedi. Başkan Demir ise, deprem bölgesinde afetzede vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini, yaralar sarılana kadar orada kalınacağını söyledi.

Başkan Demir: “Yaralar Sarılana Kadar Oradayız”

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 6 Şubatta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor. Yaraların sarılması için gece - gündüz, mesai saati gözetmeden görev yapmayı sürdüren ekipler Ramazan ayında da iftar ve sahur saatlerine göre hazırlık yaparak vatandaşlara her gün sıcak yemek hizmeti veriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesinde kurulan Gıda İşleme Merkezi’nde hazırlanan iftar ve sahur yemekleri her gün 5 bin vatandaşa ikram ediliyor. Ekipler, iftar ve sahur için yiyecekleri titizlikle ve özenle hazırlıyor.

‘BİR GÜN BİLE BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR’

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekibinin ilk günden bu yana yanlarında olduğunu ifade eden afetzede vatandaşlar da her gün ekipler için dua ettiklerini söyledi. Sahur için gelen vatandaşlardan Sultan Karaoğlan, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza selam söyleyin. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi'nden. Verilen hizmetlerden çok memnunuz. Bizi bir gün bile yalnız bırakmadılar. Çok zor günler yaşadık. Bir daha Rabbim bu acıları yaşatmasın" dedi.   

‘SAMSUN HIZIR GİBİ YETİŞTİ’

Bir başka afetzede vatandaş Fatma İster ise," Burada çalışan bizleri misafir eden herkes canla başla gönülden çalışıyor. Bu zor günlerimizde buraya gelen kardeşlerimiz olmasa biz ne yapardık. Allah bin kere razı olsun. Çok çok teşekkür ediyorum Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne. Dar günümüzde hızır gibi yetiştiler. Bu felaketi biz yaşadık Allah başka kimseye göstermesin" diye konuştu.

‘SAMSUN HALKI BİZİM KARDEŞİMİZ OLDU’

Depremi yaşadıkları geceyi hiç unutamadıklarını ve eşiyle helalleştiğini ifade eden Mustafa Kaba, "Büyükşehir Belediyesi buraya çok güzel bir çadır oluşturmuş. Her gün orucumuzu açmak ve sahurumuzu yapmak için buraya geliyoruz. Başta belediye başkanına ve ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. O kadar içten ve samimiler ki. Her dakika yardımımıza koşuyorlar. Çok güzel insanlar. Samsun halkı bizim gerçekten kardeşimiz oldu. Maddi ve manevi her koşulda yanımızda olan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu. 

‘DEPREM BÖLGESİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İlk andan itibaren deprem bölgesinde afetzede vatandaşların yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarımızla ekiplerimiz oruçlarımızı birlikte açıyor, sahurlarımızı sıcak bir çay eşliğinde birlikte yapıyoruz. Ramazan ayında her gün 5 bin vatandaşımıza sahur ve iftar yemeği ikram ederek afetzedelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Gönüllerde de, iftarda da, sahurda da afetzede kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı sonrasında inşallah bayramda da birarada olacağız. Yaraları kol kola, omuz omuza hep birlikte saracağız. Yaralar sarılana kadar orada olacağız. Yüce Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.
 

AdminAdmin