İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 18-12-2022 18:49

Başkan Doğan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ilçede yapımı devam eden bir dizi çalışmayı yerinde inceledi. Başkan Doğan, "İlçemizde yatırımlarımız devam ediyor, hemşehrilerimize en iyi hizmeti götürme gayesiyle çalışıyoruz" dedi.

Başkan Doğan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Çarşamba Belediyesince ilçeye kazandırılan yatırımlarda, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan "Kapalı Yüzme Havuzu, Kano Merkezi, Cuma Pazarı, Kütüphane, Rıdvan Paşa Cami Cephe İyileştirme, Aşiyan Evleri ve  Bilim Merkezi"nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Devam eden çalışmalar ile birlikte; Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, olimpik standartlarda Türkiye’nin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru olma özelliğine sahip Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisi, Türkiye’nin ilk AVM içerisindeki kütüphanesi olacak Çarşamba Halk Kütüphanesi, modernliği ve estetiği ön planda tutan Aşiyan Evleri, bilimle iç içe büyüyen çocukları yetişmesini sağlayacak Bilim Merkezi, Çarşamba’ya değer katacak. İlçede cadde üzerinde açılan Cuma Pazarı da daha işlevsel bir alana taşınarak vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Çarşamba’ya olimpik standartlarda yatırımlar

Çarşamba’ya olimpik standartlarda spor yatırımları kazandırılmaya devam ediyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Olimpik Standartlardaki Durgunsu Kano Yarış Parkuru’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Doğan, “İlçemizde bir dizi çalışmalarımız sürüyor. Olimpik standartlarda spor yatırımlarımızı Çarşamba’mıza kazandırıyoruz. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havuzumuz hem sporcularımıza, gençlerimize hem de minik yüzücülerimize hitap edecek. Engelli kardeşlerimizin  de rahatlıkla kullanabileceği bir tesisi ilçemize kazandırıyoruz. Kano tesisimizde de çalışmalar devam ediyor.  Olimpik standartlarda ülkemizin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru olma özelliğine sahip olan Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisi’ni ilçemize kazandırıyoruz. Ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden Çarşambalı sporcularımızı desteklemek, yeni sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk olan eğitim yatırımları devam ediyor

Çarşamba Belediyesi tarafından, ilçeye kazandırılan Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı AVM içerisindeki halk kütüphanesi olma özelliğine sahip Çarşamba Halk Kütüphanesinde ve Türkiye’de bir ilke imza atılarak bahçesinde Açık Hava Bilim Parkı bulunan Bilim Merkezinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Türkiye’de ilk olacak olan AVM içerisindeki Çarşamba Halk Kütüphanemizde çalışmalar devam ediyor. Kütüphanemizin içerisinde konferans salonları, söyleşi, çay içme, kitap kafe gibi alanları da yer alacak. İlçemizde birçok fakülte ve meslek yüksekokuluna ev sahipliği yapıyoruz. Bu manada kütüphanemiz öğrencilerimize büyük yarar sağlayacaktır. Aynı zamanda ilçemizde bilim kültürünü yaygınlaştırmak, toplumun bilime olan ilgi ve merakını artırmak amacıyla Çarşamba’ya Bilim Merkezi ve Bilim Parkı kazandırdık. Çalışmaları devam eden Bilim Merkezi’mizin bahçesine, Türkiye’de bir ilke imza atılarak kurulan Açık Hava Bilim Parkı’nın açılışı; TEKNOFEST Karadeniz’in 5’inci gününde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirildi. Çarşambalı gençlerimize, çocuklarımıza, ilçemize okumak için gelen öğrencilerimize faydalı olabilmek adına biz gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Çarşamba’nın çehresi değişiyor

Rıdvan Paşa Cami Cephe İyileştirme Çalışmaları, Aşiyan Evleri inşaatı ve ilçede bulunan Cuma Pazarı’ndaki çalışmalar hakkında konuşan Başkan Doğan, “Çarşamba’mızın en önemli tarihi dokularından biri olan Rıdvan Paşa Cami’nde cephe iyileştirme çalışmalarımız aslına uygun bir şekilde yapılıyor. Rıdvan Paşa Cami’miz 1781 yılından beri ibadete açık olan bir cami. İnşallah güzel bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Aşiyan Evleri inşaatımız da bir yandan yükselmeye devam ediyor. Çarşamba'mızda doğru yapılanma ve yaşam konforunu artırma adına hayata geçirdiğimiz Aşiyan Evleri’nde, 99 daire ve 13 iş yerinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aşiyan Evleri'miz ile hem Çarşamba’yı güzelleştiriyor hem de kentsel dönüşüme katkı sağlıyoruz. Çay Mahallemize de modern bir pazar yeri kazandırıyoruz.  Mahallemizde, Cuma Pazarı olarak cadde üzerinde açılan Pazar yerimizi, yeni oluşturacağımız Pazar yeri alanımıza taşıyacağız. Çarşamba’ya değer katacak projelerimiz, ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin