İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 30-11-2023 14:51

Başkan Doğan, Çarşamba OSB’nin İlk Ruhsatını Teslim Etti

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Çarsan Treyler firmasının “iş yeri açma ve çalışma ruhsatı”nı teslim etti. Çarşamba OSB’deki ilk ruhsatı teslim etmenin gurunu yaşadıklarını belirten Başkan Doğan, “Emeklerimizin karşılığını alıyoruz, istihdamın ve yatırımın adresi olmak için çalışmaya devam!” dedi.

Başkan Doğan, Çarşamba OSB’nin İlk Ruhsatını Teslim Etti

Çarşamba’yı üretimin ve sanayinin merkezi haline getirmek, istihdamı arttırmak adına 822 bin metrekare alanda hayata geçirilen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde (OSB); geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleştirilen Çarsan Treyler fabrikasının ‘ yeri açma ve çalışma ruhsatını’, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, firma sahibi Ahmet Öztürk’e takdim etti. Başkan Doğan diğer fabrikaların da çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “OSB’miz 38 fabrikası, 7 bin 500 kişilik istihdamıyla Çarşamba’mıza, Samsun’umuza, ülkemize büyük katma değer sağlayacak” dedi.

“OSB ile emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba'mızdan tüm dünyaya hizmet götüren; Çarşamba Organize Sanayi Bölgemizdeki Çarsan Treyler fabrikamızın ruhsatını takdim ettik. OSB’mizdeki ilk iş yeri açma ve çalışma ruhsatını da böylelikle vermiş olduk. Firma sahibimiz Ahmet Öztürk ve kıymetli oğullarına;  Kaymakamımız Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ayhan Sonkaya ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz Mehmet Dalgıç ile birlikte hayırlı olsun dileklerimizi iletip firma ruhsatını takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz, tüm paydaşlarımız ile beraber büyük emek verdiğimiz, sadece Çarşamba’mız, Samsun’umuz için değil ülke ekonomimize de büyük katkı sağlayacak bir yatırım olarak hayata geçti. Hem Tekstilkent hem Çarşamba OSB ile birlikte Çarşamba’mız göç alan, üretimin merkezi olan bir kent haline gelecektir. Çarşamba OSB’mizdeki tüm fabrikalar tamamlandığında 7 bin 500 kişiye iş olanağı sağlamış olacağız. Tekstilkent’imizde de 2 bin 500 kişilik bir istihdamdan bahsediyoruz. Üretimin ve sanayinin kenti olma noktasında büyük emekler harcadığımız Çarşamba'mızda; Organize Sanayi Bölgemiz ve Tekstilkent’imiz ile birlikte 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çarşamba’mıza aş ve iş yönüyle önemli kazanımları olacaktır. Kentimize, şehrimize ve milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Çarşamba’yı üretim ve istihdamın merkezi haline getirecek Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde fabrikaların bazıları üretime başladı. Toplamda 38 fabrikanın yer alacağı Çarşamba OSB’de 7 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Kalifiye personel ihtiyacını da gidermek adına OSB’ye Endüstri Meslek Lisesi kazandırılıyor. Aynı zamanda OSB’de kadın istihdamını da arttırmak adına, anasınıfı da yapılıyor. Çarşamba’nın ve sanayi bölgesinin enerji ihtiyacını da gidermek adına Çarşamba OSB’de trafo merkezi hayata geçirilecek.

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi; Samsun Valiliği, Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Belediyesi paydaşlığında 822 bin metrekare alanda hayata geçiyor.

AdminAdmin