İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 19-12-2023 19:07

Başkan Doğan: “Şehirler Sanatla Gelişir”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, şehirlerin sanatla gelişebileceğine vurgu yaparak “Çocuklarımızın, gençlerimiz sanatla iç içe büyümesi; hemşehrilerimizin günlük hayatın stresinden  kültür sanat programları ile uzaklaşması içi bir dizi programla vatandaşlarımızla buluşuyoruz” dedi.

Başkan Doğan: “Şehirler Sanatla Gelişir”

Çarşamba Belediyesi düzenlediği kültür sanat programları ile vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bir sanat kenti haline gelen Çarşamba’da, Başkan Doğan ‘şehirler sanatla gelişir’ vizyonuyla hareket ediyor. 2023 yılında Çarşamba Belediyesi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

“Tüm gayemiz hemşehrilerimizin yüzünde tebessüm oluşturabilmek”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehirler sanatla gelişir bunun farkındayız. Kentimizde sanatın gelişimi, gençlerimizin bu gelişmeye dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kültür sanat alanında kentimizin adını duyurmaya, hemşehrilerimizi çeşitli etkinliklerle buluşturmaya özen gösteriyoruz. Yeşilırmak Şenliklerimiz, Köyümde Şenlik Var, Okulumda Şenlik Var programlarımız, tiyatro gösterilerimiz, konserlerimiz, yazar söyleşilerimiz ve kültür sanat kurslarımızı bu anlamda oldukça önemli görüyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri ‘burası sevginin kenti’ mottosunu merkeze aldık ve hizmetlerimize de bu kapsamda devam ettik, ediyoruz. Yeşilırmak Şenliklerimizle Ekin Uzunlar, İsmail Altunsaray, Irmak Arıcı, Elif Buse Doğan  gibi değerli isimleri kentimizde ağırlamıştık. Hem hemşehrilerimizin kulaklarının pasını sildik hem de birbirinden güzel şarkılara eşlik ederek günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaşma fırsatı bulduk. Macera tutkunlukları Off-Road Oyunlarımız, Motosiklet Festivalimiz ile adrenaline doydu, Geleneksel Rahvan At Yarışlarımız ile jokeylerimizin heyecanına ortak olmanın yanı sıra kentimizde de bir geleneği sürdürmeye devam ettik. Köyümde Şenlik Var programlarımız ile hemşehrilerimizin ayağına götürdüğümüz şenliklerle mahallelerimiz arasında gönül köprüleri kurup, insanlarımızla bir arada olduk. Çarşamba Belediyesi olarak tüm gayemiz hemşehrilerimizin yüzünde tebessüm oluşturabilmek ve onların gönüllerine dokunmak” diye konuştu.

Değerleri ile yaşayan bir şehir

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Değerleri ile yaşayan şehir için kollarımızı sıvadık. Tarihi Hamamımızı, en güzel şekilde değerlendirerek sanatın merkezi haline getirdik. Çarşamba'mızın evladı, Samsun'umuzun kıymetlisi Ferhan Şensoy'un adını taşıyan "Sanat Galerimiz" ile sanatı, şehrimizin her alanına yayacak; sanatıyla, kültürüyle öncü şehir olacağız.  Bu şehrin her değeri bizim için kıymetli.. Ferhan Şensoy Sanat Galerimizi, “100. Yıl Açılış Sergimiz” ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarının eserleriyle sanatseverlerimizin beğenisini sunarak hizmete açmış olduk. Çarşamba'mızın yetiştirdiği değerli sanat insanı, hemşehrimiz, aynı zamanda uzun yıllar Çarşamba Belediye Başkanlığımızı da yapmış olan Cemil Şensoy'un oğlu, Ferhan Şensoy'un ismini de Çarşamba’mızda sanat galerimiz ile birlikte yaşatmış oluyoruz. Bu kapsamda Tarihi Hamamımızı çok güzel bir sanat galerisine çevirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

“Sevginin kentinde, vatandaşlarımızla bir aradayız”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz, sevginin kenti Çarşamba’mızda her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya; her türlü hizmet ve programla kıymetli hemşehrilerimizle buluşmaya özen gösteriyoruz. Her alanda kendini yetiştiren bir gençlik yetiştirme gayesindeyiz. Bu kapsamda kentimizde gençlerimizin ve hemşehrilerimizin gelip katılabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri Kültür-Sanat Kurslarımızın ilkini göreve geldiğimizde, 2019 yılında başlatmıştık. Kültürümüzün önemli parçası halk oyunları ve  tiyatro-dramanın yanı sıra gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri; robotik kodlama, yazılımın yanı sıra en az bir tane müzik aleti çalmayı rahatlıkla öğrenebilecekleri, resimle görsel zekalarını geliştirebilecekleri, işaret dili ve akıl oyunları ile kişisel gelişimlerine katkı yapabilecekleri kurslarımızı ücretsiz olarak sunuyoruz. Her yıl açılan kurslarımızın öğrenci sayısı giderek artması da ne kadar güzel bir çalışma yaptığımızın göstergesi oluyor. Gençlerimizin, hobiler edinmesi, sanatla buluşması ve tüm bunları bize geri dönüşlerle ifade etmesi gerçekten bizler için çok değerli” dedi.

“Başımıza icat çıkaracak gençler yetiştiriyoruz”

Başkan Doğan, “Kentimizin genç nüfusu oldukça yüksek. Biz Çarşamba Belediyesi olarak gençlerimizin kendilerini geliştirebilmesi, yeteneklerini fark edip yeni uğraşlarla ilgilenebilmeleri için ilçemize yeni alanlar kazandırmaya özen gösteriyoruz. Sezai Karakoç Gençlik Merkezimiz de bu anlamda önemli bir yer tutuyor. Ortaokuldan lise, üniversite grubuna kadar her yaştan gencimiz buraya gelip donanımlı eğitimcilerimizde kurslar görüyor. Aynı zamanda merkezimizde, gençlerimiz ders çalışıp sınavlarına hazırlanma imkanı buluyorlar. Tezhip, rölyef, zeka oyunları, ingilizce, resim, değerler eğitimi, el sanatları, Kur’an-ı Kerim ve ney kurslarımız devam ediyor. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençlerimiz, icathanede; robotik kodlama, yazılım eğitimi görüyorlar. Başımıza icat çıkaran gençler, kentimizde yetişiyor” şeklinde konuştu.

AdminAdmin