SİYASET
Giriş Tarihi : 05-05-2023 12:49

Başkan Yürükcü’den Taşıma Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge kamu görevlileri ve öğrencilerin baskı ile götürüldüğünü iddia ederek tepki gösterdi.

Başkan Yürükcü’den Taşıma Tepkisi

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Yürükcü konu ile alakalı olarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 04 Mayıs 2023 tarihinde Samsun’da yaptığı miting için emekçilere, muhtarlara, öğretmenlere, öğrenci ve kamu çalışanlarına telefonla arayarak, mesaj atarak, idari kararlar alarak kamu gücüyle baskı kurduğu ortaya çıkmıştır.

Öğretmenler kurulu kararı ile okul idarelerine sözlü olarak miting tarihinden bir gün önce öğleden sonra okulların tatil edileceği bildirilmiştir. Okulların tatil edilme amacı olarak okul müdürlerinin kendi okullarında genel değerlendirme toplantısı olarak açıklanmıştır. Miting tarihiyle öğleden sonra tatil edilen okullarda öğrencilerin mitinge katılımını sağlamak için öğretmenlerin görevlendirildiği, okul servis araçlarının kullanılması için idari toplantılar yapıldığı duyumları tarafımıza ulaşmıştır. Dikbıyık Anadolu Lisesi, Mithat yılmaz Ortaokulu, Çınarlık Ortaokulu’ndan gelen görüntülerde sorumlu öğretmenlerin öğrenciler üzerinde sözlü baskı kurduğu, ikna çabasına girdiği, okul taşımacılığı yapan sericilerin parti araçlarıyla birlikte süslendiği ve hazırda beklediği ortaya çıkmıştır. Ayrıyeten iktidar ile işbirliği yapan sendikaların üyelerine yani kamu çalışanlarına mesaj göndererek mitinge katılmaları için baskı kurduğu bilinmektedir.

Bir gün önceden tatil kararı alınmasının amacının öğrenci servislerinin aynı gün çalışmasını sağlamak ve öğrenciler, kamu çalışanları ile miting alanın boş kalmamasını sağlamak olduğu anlaşılıyor.

Kamu gücüyle girilen genel seçimlerde siyasi ahlaka sığmayan bu tür davranışların her türlüsüne karşı çıktığımızı bir kez daha bildiriyoruz. İktidarın ve yandaşlık yapan işbirlikçi idarecilerin baskılarına boyun eğilmeyeceğini bilsinler. Öğrencilerin ve kamu görevlilerinin baskı ve zorlama ile siyasete malzeme yapılmasına karşı her türlü hakkımızı kullanılacağımız bilinmelidir.”

AdminAdmin