İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 29-11-2023 16:44

Belediye Başkanı Doğan, Hizmetleriyle Gönülleri Isıtıyor

Sosyal belediyecilikte öncü hizmetler ortaya koyan Çarşamba Belediyesi, vatandaşların gönüllerine dokunmaya, destek elini uzatmaya devam ediyor. Çarşamba Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan sıcak yemekler günde yüzlerce vatandaşa ulaşıyor. Her gün sınırsız çorba ikramının sürdüğü Aşevi’nden öğrenciler ve tüm vatandaşlar yararlanabiliyor. Soğuk kış günlerinde pazarcı esnafının da yanında olan Çarşamba Belediyesi, pazar yerlerinde esnafa ve vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapıyor.

Belediye Başkanı Doğan, Hizmetleriyle Gönülleri Isıtıyor

Çarşamba Belediyesi, gönül belediyeciliği parolasıyla hayata geçirdiği hizmetlerle örnek oluyor. Çarşamba Belediyesi soğuk kış günlerinde pazarcı esnafının ve vatandaşların yanında olarak ilçede bulunan pazar yerlerinde sıcak çorba ikramı yapmaya devam ediyor. Çarşamba Belediyesi Aşevi’nde büyük bir özenle hazırlanan yemekler günde yüzlerce insana ulaşıyor. Sınırsız çorba ikramının her gün devam ettiği Aşevi’nden öğrenciler, esnaflar, tüm vatandaşlar faydalanabiliyor. Türkiye’de AVM içerisindeki en geniş kapsamlı halk kütüphanesi olarak hayata geçirilen Çarşamba Halk Kütüphanesinde de sınav dönemlerinde öğrencilere sıcak çorba ikramı yapılıyor.

Hayata geçirdiği hizmetlerle gönüllere dokunmaya devam eden Çarşamba Belediye Başkanı Doğan, “Aşevimiz ile hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahiplerimize günde 2 öğün yemek ulaştırıyor, Pazar yerlerimizde çorba ikramına devam ediyoruz. Bir yandan da ihtiyaç sahipleri için yardım kolileri dağıtıyoruz. Öğrenci kenti Çarşamba’mızda hayata geçirdiğimiz Türkiye’de ilk olan kütüphanemizde de öğrencilerimiz sınavlarına hazırlanırken çay ve sıcak çorbalarının tadına bakıyorlar. Her zaman vatandaşın yanında olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Aşımızı, sevgimizi paylaşıyoruz”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “İlk defa dönemimizde hayata geçirdiğimiz uygulamamız ile Çarşamba'mızda Aşevi çalışmasını başlattık. Aşevimiz ile hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin yanındayız. Aşevimiz sayesinde ihtiyaç sahiplerimize günlük 2 öğün yemek ulaştırıyor, her gün sınırsız sıcak çorba ikramı yapıyoruz. Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak yaşlılarımızın, büyüklerimizin ve ihtiyaç sahiplerimizin yemeklerini evlerine kadar götürüyorlar.  Kış döneminde, her Çarşamba günü pazar yerlerimizde, pazarcılarımızı ve hemşehrilerimizi sıcak çorba ile karşılıyoruz. Hemşehrilerimizle aşımızı, sevgimizi paylaşıyoruz. İhtiyaç duyan herkes Aşevimizden faydalanabiliyor. Bugüne kadar; 340 bin 871 sıcak yemek, 104 bin 445 sıcak çorbayı hemşehrilerimize ulaştırdık. İhtiyaç sahiplerimiz için erzak kolileri de hazırlayarak ulaştırıyoruz” dedi.

Belediyeden, öğrencilere kütüphanede çorba ikramı

Başkan Doğan, “Üniversite kenti Çarşamba’mızda ailelerinin bizlere emaneti olarak ilçemize gelen öğrencilerimiz de diledikleri zaman Aşevimizde sıcak çorbalarını içebiliyorlar. Yakın zamanda hizmete açtığımız Türkiye’nin AVM içerisindeki en geniş kapsamlı ilk halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanemizde de sınav dönemlerinde 7/24 açık bölümümüzde öğrencilerimize sıcak çorba ve çay ikramımız sürüyor. Biz her zaman vatandaşlarımızın yanında olma gayesiyle hareket ediyoruz. Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremi sonrasında Aşevimiz ile bölgede binlerce insanımıza sıcak yemek ulaştırmıştık. Ramazan'da Kahramanmaraş'ta bin kişilik iftar çadırı kurarak 30 gün boyunca hem iftar hem de sahurda yemek ikramında bulunduk. Aşevimiz tarafından hazırlanan 182 bin kişilik sıcak yemek dağıtımını gerçekleştirdik. İhtiyaç duyulan her anda Aşevimiz ile vatandaşlarımıza ulaşmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin