İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 15-10-2022 18:23

“Bu İktidar Çarşamba Şeker Fabrikası’nı Tamamen Gözden Çıkardı”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Çarşamba Şeker Fabrikası önüne gelerek Çarşamba Şeker Fabrikası lojmanlarının TOKİ’ye devredilmesine ilişkin açıklama yaptı.

“Bu İktidar Çarşamba Şeker Fabrikası’nı Tamamen Gözden Çıkardı”

Açıklamanın açılış konuşmasını yapan CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, fabrikanın açılabilmesi için 5 yıldır mücadele ettiklerini ancak mevcut iktidarın fabrikayı faaliyete geçirmediğini söyledi.

Yürükcü’nün ardından açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise şunları söyledi:

“Öncelikle dün gece ülke olarak büyük bir acı yaşadık. Bartın’da yaşanan faciada hayatını kaybedenler oldu. Buradan o acılı ailelerin acısını yürekten hissettiğimizi bildirmek istiyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mecliste ile getirdim, bugün bir kez daha söylemek istiyorum; bu iktidar Çarşamba Şeker Fabrikası’nı talan edip, adım adım yok ediyor. Çarşamba Şeker Fabrikası’nın lojmanlarının arazisi ile beraber TOKİ’ye devredilmesi bunun açık bir kanıtıdır. Neymiş sosyal konut projesi için arsa üretiyorlarmış. Koskoca Çarşamba ilçesinde konut yapılacak hiç mi arazi yok? Zehir santrali için arazi buldunuz, sosyal konut için mi arazi bulamıyorsunuz? Bundan tam 11 yıl önce bu iktidar Çarşamba Şeker Fabrikası’nı üretim dışı bırakarak ve bugünde tamamen gözden çıkararak, varlıklarını talan etmeye başlamışlar. Eğer ki bunun aksini söyleyen varsa çıksın şunu söylesin; biz bu fabrikayı şu tarihte üretime açacağız, şu kadar üretim yapacağız. Bunu kesinlikle söylemeyecekler. Çünkü bu iktidar yıllardır pancar üreticisinin alın teriyle, fabrikada çalışarak evine ekmek götüren emekçilerimizi ve Çarşambalıları yalan konuşarak oyalayarak kandırmıştır. Herkes müsterih olsun bu devran çok yakında dönecek. Bugün pancar üreticimize, çalışan fabrika üreticilerimize buradan söz veriyoruz; tüm varlıklarımızı gerçek sahibi milletimizin hizmetine tekrardan sunacağız. Çalışanlar lojmanlarına, Çarşambalılarda sosyal konutlarına kavuşacak.”

Son olarak konuşma yapan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Yaklaşık 10 yıldır Şeker İş Sendikamızın önderliğinde özellikle Çarşamba Şeker Fabrikamızdan ekmek yiyen yüzlerce işçimiz Samsun havzasında Çarşamba’sında, Salıpazarı’nda, Ayvacık’ta geçmiş dönemlerde Havza’da, Alaçam’da, Ladik’te pancar üretimi yapan çiftçilerimizde dahil olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarına diyor ki; Çarşamba Şeker Fabrikası’nın sonu ne olacak? O günden bugüne 11 yılın sonunda bu milletin oyları ile seçilmiş bu şehrin Adalet ve Kalkınma Partili milletvekilleri, belediye başkanları 3 maymunu oynuyorlar. Sanki burada böyle bir fabrika yok, sanki burada böyle bir mağduriyet yok, sanki burada insanlar işinden aşından olmamış, sanki Çarşamba’da pancar üreticisi üretimden koparılmamışçasına ‘arsalarınıza dokunmuyoruz’ dediler 850 dönüm araziyi Organize Sanayi Bölgesi’ne devrettiler. ‘Biz bir şey yapmıyoruz aslında çalışmak istiyoruz’ dediler, Şeker İş Sendikası Şube Başkanımız geçtiğimiz günlerde açıkladı; Çarşamba Şeker Fabrikası’ndaki makine parçalarını yedek parça olarak diğer fabrikalara gönderdiler. Bunun yanı sıra şeker fabrikamızın lojmanlarını TOKİ’ye devrettiler. Parsel parsel parçalayarak Çarşamba Şeker Fabrikası’nı kapatıyorlar. Samsun’da AK Parti’nin 6 tane milletvekili var, neden susuyorsunuz? Adalet ve Kalkınma Partisi, Çarşamba Şeker Fabrikası’nı gözden çıkardı. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sayın Milletvekilimizin de söylediği gibi bu daha önce tüten bacayı 9 ay sonra hep beraber yeniden tüttürmeye başlayacağız” diye konuştu.

Açıklamaya CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü’nün yanı sıra Şeker İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe ve partililer katıldı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin