SİYASET
Giriş Tarihi : 12-10-2022 17:32

“Bu Karar Çarşamba’ya İhanet!”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, Çarşamba’da yeni yapılacak 600 konutluk TOKİ konutlarının Çarşamba Şeker Fabrikası Lojmanları Bölgesi’ne yapılacağının açıklanması ile Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılmayacağının göstergesi olduğunu söyledi.

“Bu Karar Çarşamba’ya İhanet!”

2011 yılında üretim durdurulan Çarşamba Şeker Fabrikası’na ait lojman alanına 600 konutluk TOKİ konutlarının yapılacağının açıklanmasının ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, “2011 yılında üretimi durdurulan ve 2019 yılında Biyokütle Enerji Santrali yapılırken yeniden açılacağı söylenen Çarşamba Şeker Fabrikası’nın çiftçiler 3 yıldır açılmasını beklerken, TOKİ tarafından Çarşamba’ya yapılacak 600 konutluk projenin Şeker Fabrikası’na ait lojman alanına yapılacağının açıklanması Çarşamba Şeker Fabrikası’nın gözden çıkarıldığının ve yeniden açılmayacağının göstergesidir” şeklinde konuştu.

ÇARŞAMBA’YA İHANET

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın çalıştığı yıllarda Çarşamba ve ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyleyen Yürükcü sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Mevcut iktidar Çarşamba ve ülke ekonomisine büyük katkısı olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nı 2011 yılında kapatarak Çarşamba’ya ve Çarşambalı üreticilere zaten ihanet etmişti. Zehir santralinin inşaat sürecinde Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden açılacağının söylenmesi ile hedef saptırılmıştı ve zehir santralini bitirerek faaliyete geçirdiler. Geçen 3 yıllık süreçte ise fabrikanın açılmasına yönelik bir adım atmayan mevcut iktidar 600 konutluk TOKİ konutlarının Çarşamba Şeker Fabrikası Lojmanları Bölgesi’ne yapılacağını açıklayarak Çarşamba’ya bir kez daha ihanet etti. Ancak biz iktidara geldiğimizde Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesini sağlayarak ilçe ve ülke ekonomisine katkısını geri kazandıracağız.”

YAĞMA DÜZENİNDE SIRA ÇARŞAMBA'DA

Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı bedeline 70 milyon lira ayrıldığını ancak Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılması için hiç kimsenin elini taşın altına koymadığını söyleyen CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, “2019-2020 yılları arasında Şeker Fabrikası’nın tekrardan faaliyete geçmesi için yaklaşık 4.5 milyon dolar harcaması yapılan düzen hem fabrikanın yüzlerce dönüm arazisini Organize Sanayi Bölgesi kurulması sebebiyle devrettirmiştir. Sadece alt yapı bedeli 70 milyon lira olan organize sanayiye tahsis edilen bütçe neden Çarşamba Şeker Fabrikası’na ayrılmıyor? Her sorunun ardında art niyetle karşılaşılan bu yönetim şimdi de Şeker Fabrikası’na ait olan lojmanları ve arazisini seçim vaadi olarak kullanmaktadır. Gelirini tarımsal üretim ile kazanan Çarşambalılar ekmek yiyecekleri para kazanacakları fırsatları beklemektedir. Ovanın ortasına kurulan zehir santrali, bölge ve ülke ekonomisine doğrudan milyonlarca gelir ve istihdam sağlayacak fabrikanın taşınmazlarına el konulması hangi vatandaşın talebidir? Bu düzende toplum çıkarını gözetmeyen bu uygulamaların kimin talebi ve çıkarı olduğunu sormak hakkımızdır” diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin