SİYASET
Giriş Tarihi : 27-12-2023 16:48

“Burası Muz Cumhuriyeti Değil Türkiye Cumhuriyeti”

Büyük Birlik Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Avcı, “Hüdapar’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun eyalet-özerklik-federasyon gibi söylemleri kullanmasını biz daha 14 Mayıs seçimleri yapılmadan önce zihniyetlerinin, düşüncelerinin bu olduğunu söylemiştik. Keşke haklı çıkmasaydık” dedi.

“Burası Muz Cumhuriyeti Değil Türkiye Cumhuriyeti”

Büyük Birlik Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Avcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Domuz bağı, mezar odaları, suikast ile anılan bir örgütün uzantısı olan Hüdapar’ın genel başkanına sizin dışınız karpuz misali yeşil ama içiniz karpuz gibi kıpkırmızıdır. Sizin bu söylemleriniz ile PKK’nın uzantısı olan siyasi partinin söylemleri arasında hiçbir fark yoktur. Onun için diyoruz ki HA HÜDAPAR, HA HDP, HA DEM hepsinin tek amacı patronlarının emirlerini yerine getirmek için görevlendirilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük düşmanısınız. Türkiye genelindeki 157 bin oy için sizleri o Gazi Meclisi’ne taşıyanlar da şapkalarını önüne koyup üç beş oy için, makam mevki için, özerklik isteyen federasyon diyen, bölücülük yapanları meclise taşımamalıydınız.

Türk Milleti var oldukça Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiç kimsenin bölmeye parçalamaya gücü yetmeyecektir. Buradan devletin yetkili savcılarına da sesleniyorum ”Bu söylemler bölücülük olarak değerlendirilip, Hüdapar Genel Başkanı hakkında ivedilikle dokunulmazlığı kaldırılması için süreç başlatılmalıdır” dedi.

AdminAdmin