SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 16-10-2023 16:19

Büyükşehir Binlerce Kişinin Hayatına Dokundu

Samsun Büyükşehir Belediye tarafından kentte istihdamı artırmak için kurulan İstihdam ve Kariyer Merkezi, 2019 yılından bugüne kadar 4 bin 262 kişinin iş sahibi olmasını sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "İstihdam ve Kariyer Merkezi ile iş arayanlar ve işçi arayanlar arasında aracı oluyoruz. Uygun işçi ile işvereni bir araya getirip istihdama bu şekilde katkı sunuyoruz. Bir kişinin bile hayatına dokunmak bizim için çok önemli” dedi.

Büyükşehir Binlerce Kişinin Hayatına Dokundu

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan İstihdam ve Kariyer Merkezi arayan vatandaşları işverenlerle buluşturarak istihdama destek oluyor. Firmaların personel taleplerini aldıktan sonra kayıtlı başvurulardan yönlendirme yapan merkez görevlileri, işe alım sürecinin takibini de titizlikle gerçekleştiriyor. Olumsuz sonuç alınması halinde başvuru sahibi yeni bir işe yönlendiriliyor.

İstihdam ve Kariyer Merkezi’nde verilen rehberlik hizmetleri ile vatandaşların yanında olmayı sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'kişisel ve kurumsal eğitimler', 'özgeçmiş oluşturma' gibi konularda da iş arayanların işgücü piyasası hakkında bilgilenmelerini sağlıyor. Merkez kurulduğu günden bugüne kadar 4 bin 262 kişiyi işe girmesini sağladı. Sadece 2023 yılında bin 79 kişi Kariyer Merkezi sayesinde iş buldu. 5 bin 789 kişi de firmalara yönlendirildi.

‘BİR İNSANIN HAYATINA DOKUNMAK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’

İstihdam ve Kariyer Merkezi’nin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "İstihdam ve Kariyer Merkezi ile iş arayanlar ile işçi arayanlar arasında aracı oluyoruz. Uygun işçi ile işvereni bir araya getirip istihdama bu şekilde katkı sunuyoruz. Bir kişinin bile hayatına dokunmak bizim için çok önemli. İstihdam ve Kariyer Merkezimiz hakikaten büyük bir samimiyetle, iyi niyetle çalışan bir birimimiz. İstihdam noktasında birçok firmalarımız da destek verdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Gayemiz tüm hemşerilerimizin huzuru ve mutluluğunu sağlamak. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AdminAdmin