SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 15-02-2023 17:29

Büyükşehir, Elbistan’da 400 Bina Enkazını Kaldıracak

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları tamamlanan binalarda enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde toplamda 400 bina enkazının kaldırılacağı belirtildi. Başkan Mustafa Demir, deprem bölgesine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, enkaz kaldırma çalışmalarını da en kısa sürede tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Büyükşehir, Elbistan’da 400 Bina Enkazını Kaldıracak

Deprem felaketi sonrasında hızla bölgeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki çalışmaları aralıksız sürüyor. Arama-kurtarma çalışmaları tamamlanan binalarda ise enkaz kaldırma çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. Elbistan ilçesinde 13 binanın enkaz kaldırma lemi tamamlanırken bugün itibariyle 40 enkazda daha çalışma başlatıldı. Toplamda ilçede Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen 400 binanın enkazının kaldırılacağı ifade edildi.

‘ARAMA - KURTARMA ÇALIŞMASI BİTEN ENKAZLARDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ’

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Köksal, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’in koordinasyonunda hemen ekskavatör, paletli kepçe, kamyonlardan ve iş makinalarından oluşan ekiplerimizi Kahramanmaraş’a sevk ettik. Ayrıca SASKİ ve itfaiye ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Tüm ekibimizle hep birlikte koordineli bir şekilde elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. İş makinelerimiz ve kamyonlarımızla yollardaki beton blokları ve hafriyatları kaldırıyoruz. Arama-kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bina enkazlarının kaldırma işlemine de başladık. Arama-kurtarma işlemi tamamlanan binaların bize bildirilmesinin ardından enkaz kaldırmaya başlıyoruz. Toplamda burada 400 bina enkazını kaldıracağız” dedi.

‘DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise deprem bölgesine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek “İş makinalarımız, kamyonlarımız, ekiplerimiz yani tüm imkanlarımızla bölgedeyiz. Arama-kurtarma çalışmaları tamamlanan binalarda enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Bize bildirilen binalarda ekiplerimiz çalışıyor. Hızla enkaz kaldırma çalışmalarını tamamlayıp bölgedeki hasarın bir an önce giderilmesi için canla başla çalışıyoruz” diyerek, “Tüm gücümüz ve imkanımızla depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bölge halkının yaralarını sarma noktasında bütün gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin