SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 25-12-2023 15:27   Güncelleme : 25-12-2023 15:30

Büyükşehir Kışa Hazır

Samsun Büyükşehir Belediyesi yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladı. Karla kapanan 42 mahalle yolu ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede yeniden ulaşıma açıldı. 225 araç 400 personelle kışa hazır olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşamaması adına ekiplerimiz sahada” dedi.

Büyükşehir Kışa Hazır

Samsun’da kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki kırsal mahalleler beyaza büründü. Karla mücadele için kent merkezi ve ilçelerde tüm tedbirlerini tamamlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi kar yağışı ile birlikte mücadeleye başladı. Hafta sonu etkili olan kar yağışında Salıpazarı’nda 1, 19 Mayıs’da 3, Bafra’da 1, Alaçam’da 8, Yakakent’te 3, Kavak’ta 2, Ladik’te 4, Vezirköprü’de 11 ve Atakum’da 9 olmak üzere 42 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karla kapanan 42 mahalle yolu ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede yeniden ulaşıma açıldı. Kentte bu gün itibariyle kapalı mahalle yolu bulunmuyor.225 araç ve 400 personelle sahada olan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

KAPALI YOLUMUZ YOK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir kar yağışı başlamadan önce kış dönemi ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek “Kar yağışının başlamasıyla ekiplerimiz hemen harekete geçti. Kapanan yollar anında müdahale edilerek ulaşıma açıldı. Şu an yüksek kesimlerde de ulaşımda sorun yok. Kapalı yolumuz bulunmuyor. Vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşamaması adına ekiplerimiz sahada” dedi.

TÜM EKİP VE EKİPMANIMIZLA KIŞA HAZIRIZ

Kış ayının getirdiği olumsuz hava koşullarına karşı tüm ekip ve ekipmanla birlikte hazır olduklarını belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Cemal Bozkurt, “Ekipler ana arterlerden küçük mahalle yollarına kadar geniş bir alanda tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca karla mücadele araçları ve personeli olası acil durumlara karşı hazırlıklı bir şekilde bekliyor. 225 araç ve 400 personelle kışa hazırız. Vatandaşımızın kış mevsimini daha güvenli ve rahat geçirebilmeleri adına 7/24 sahadayız” şeklinde konuştu.

AdminAdmin